Expres

Tatăl polițistului mort: „Erau zile când Bogdan muncea 18 ore“

 

Tatăl lui Bogdan Gigină, poliţistul mort în 20 octombrie 2015, a vorbit despre condițiile în care muncea fiul său. Acesta a spus că în acea seară Bogdan Gigină a refuzat să asigure traseul ca antemergător, din cauza vremii proaste, dar a fost păstrat pe post pentru că „nimeni nu îndrăznea să facă asemenea cereri către Gabriel Oprea“. De asemenea, a mai spus că fiul lui muncea și 18 ore pe zi.

„Un alt lucru pe care nu şi l-a amintit nimeni a fost accidentul colegului de schimb, antemergător în aceeaşi coloana a lui Gabriel Oprea, accident survenit tot într-o intersecţie din Bucureşti din cauza aceleiaşi “viteze reduse” cu doar câteva zile înainte de trecerea în nefiinţă a lui Bogdan. Omul a rămas imobilizat timp de câteva săptămâni. În data de 20 octombrie 2015 a fost desemnat Bogdan pentru coloana oficială a lui Oprea, deşi, conform graficului de prezenţă din ziua aceea, Bogdan avea program de opt ore. Accidentul survine în ora 12 de program. Erau zile când programul sărea de 16, 18 ore…doar pentru a fi deplasat oficialul român de la restaurant la toaleta proprie şi retur ballroom”, a mai spus tatăl poliţistului, conform Mediafax.

Amintim că după accidentul din 20 octombrie, fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea a fost pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu. Oprea e suspectat că a folost ilegal echipaje ale Poliţiei Rutiere pentru deplasări.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a avut aproximativ 1.500 de „misiuni urgente“ în 2015, până la data producerii accidentului în care poliţistul Bogdan Gigină şi-a pierdut viaţa. În aceste misiuni s-a solicitat folosirea unui dispozitiv de coloană oficială sau cu regim de prioritate.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button