Expres

ȚARA ARDE ȘI… AUR vs. Ludovic Orban pe tema consumului de insecte și viermi!

  • insectedemancare.jpg
 

Probabil în lipsă de altceva mai bun de făcut, AUR a depus la Senat un proiect de lege, care îi are ca iniţiatori pe deputaţii George Simion, Lilian Scripnic, Sorin Muncaciu şi pe senatorul Claudiu Târziu, pentru interzicerea consumului de insecte și viermi în România.

„În condiţiile în care omenirea este supusă unei manipulări oribile, zeloase şi din ce în ce mai agresive, pentru a normaliza utilizarea în alimentaţia umană a insectelor şi larvelor, considerăm absolut necesară şi de extremă urgenţă reglementarea interzicerii consumului insectelor şi viermilor, atât ca alimente de sine stătătoare, cât şi ca ingrediente. Prin această propunere legislativă, susţinem interzicerea producerii, importului, publicităţii şi comercializării acestora, respectiv interzicerea alocării de fonduri pentru a cerceta introducerea gândacilor în alimentaţia umană”, potrivit unui comunicat de presă al AUR.

Petre Daea, ministrul PSD al Agriculturii, a criticat și el, diplomat, recomandarea UE privind consmumarea insectelor, punctând: „Greierii trebuie lăsați să cânte”.

În replică, fostul premier Ludovic Orban, brașovean la origini, s-a luat de demersul AUR, precizând în social-media: „Mănânc ce vreau. Nu o să îmi impună meniul nici UE, nici AUR. Unii au luat-o razna”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button