Expres

Taina Sfântului Maslu cu zeci de preoți în Șchei

Taina Sfântului Maslu cu zeci de preoți în Șchei. În timpul posturilor de durată, în bisericile ortodoxe se oficiază, duminica, slujbe de obște (de către cel puţin șapte preoţi) ale Tainei Sfântului Maslu. Mai mult, zeci de preoţi au fost invitați astăzi pentru a săvârşi Taina la Biserica „Sfânta Treime” de pe Tocile. Slujba va începe la ora 17 și va fi urmată de un concert de colinde.

„Vă așteptăm la biserica noastră, să ne rugăm împreună la Taina Sfântului Maslu, săvârșită de un număr mare de preoți invitați. Într-o lume marcată de boală și suferință Biserica este chemată să-și manifeste puterea tămăduitoare sacramentală, împărtășită ei prin Duhul Sfânt de Hristos-Domnul, Vindecătorul sufletelor și al trupurilor, spre alinarea suferințelor trupești și sufletești ale oamenilor bolnavi”.

Pr. prof. dr. Aurelian Reit, paroh al Bisericii „Sfânta Treime”- Şchei

Taina Sfântului Maslu cu zeci de preoți în Șchei. Tradiția a fost instituită de mai bine de 25 de ani la Brașov, de către pr. Corneliu Gârbacea, ctitorul și primul paroh al Bisericii „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Răcădău. Dar a fost întreruptă aproape doi ani de pandemie.

Pentru suferințele trupești și sufletești

Taina Sfântului Maslu, una dintre cele șapte sfinte taine, se săvârșește în Biserica Ortodoxă pentru vindecarea credincioșilor de bolile trupești și pentru iertarea păcatelor, acestea două fiind legate. La ortodocși, Sfântul Maslu se face, de obicei, în zilele de post. Pe principiul că administrarea unui medicament este mai eficientă atunci când organismul este curățat, dezintoxicat. Mai ales în Postul Mare, fiind oficiat cu trei preoți cel puțin. Dar cele de obște sunt cu cinci, șapte sau chiar mai mulți preoți. La slujbă participă credincioșii bolnavi și rudele lor, dar și orice creștin dornic să-și ușureze sufletul.
Participanții la maslu pot să aducă la biserică puțină făină, ulei și o haină (de corp) de la bolnavi pentru binecuvântare. Apoi să asculte cu credință slujba Sfântului Maslu, care se încheie cu miruirea (ungerea cu ulei sfinţit în timpul slujbei). Acasă, din făina și uleiul sfințite se fac turtițe pe care să le mănânce bolnavii sau se pun în mâncare.
Maslul este un sacrament (taină) acordat de Biserica Ortodoxă și de cea Catolică. Și de cea Greco-Catolică (Biserica Română Unită cu Roma). Nu este recunoscut de protestanţi. La catolici, Maslul („Ungerea bolnavilor”, „Ungerea de pe urmă”) este un sacrament acordat când bolnavul este în pericol de moarte.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Raoke
1 an în urmă

Mi-a ajuns ”decat” titlul: ”zeci de preoti”. ”ZECI”!!!
Parazitii….

Back to top button