Expres

Studenții din echipa BlueStreamline, din nou pe primul loc

Studenții din echipa BlueStreamline, din nou pe primul loc. Tinerii din echipa de curse a Universităţii Transilvania au urcat, la finalul săptămânii trecute, pe locul I, la competiţia „Formula Student Balkans”, pe circuitul de la Ghimbav. Este un nou titlu pe care studenții universităţii braşovene şi-l trec în palmares, după ce în vară şi-au adjudecat locul I în competiţiile „Formula Student” în Spania şi Portugalia. Aflat la prima ediţie, concursul „Formula Student Balkans” a reunit echipe româneşti din ţară.
BlueStreamline a luat fiinţă în 2008 ca iniţiativă a studenţilor din cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, având drept scop crearea şi dezvoltarea unei maşini de curse pentru evenimentele de tip Formula Student. An de an, începând cu 2009, echipa a reuşit cu succes să proiecteze şi să manufactureze câte un monopost de primă clasă cu care a concurat pe binecunoscutele circuite de Formula 1: Circuitul Silverstone (Marea Britanie), Circuitul Catalunya (Spania) și pe circuitele Karting staza Movi Marof (Croația), Autodromo Riccardo Paletti – Varano de’ Melegari (Italia), Parcmotor Castellolí (Spania). În acest an, echipa a prezentat în vară cel de-al 14-lea monopost. Echipa BlueStreamline este formată din 12 studenţi în prezent.
Și cum a început noul an universitar, vor fi făcute noi recrutări pentru echipă. Ce îi este necesar unui student pentru a fi parte din BlueStreamline a explicat coordonatorul echipei, conf.dr.ing. Mihai Comşiţ, la Radio România Brașov FM:

„Multă voinţă şi determinare. Le trebuie viziune clară asupra a ceea ce vor să facă mai departe, pentru că acest proiect nu necesită neapărat cunoştinţe în prealabil. Am avut anul ăsta, într-un efectiv de 12 studenţi, şapte studenţi care au fost la prima participare în Formula Student, deci este ceva nou, campioni la prima participare. E o performanţă extraordinară, s-au adaptat foarte bine, au venit cu energie bună, au absorbit toată informaţia şi au învăţat să funcţioneze ca o echipă în sine. Îţi trebuie visu. Dacă ai visul, îl poţi găsi aici, în Universitatea Transilvania, nu numai în această echipă”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button