Expres

Studenți ai Universității Transilvania, „ambasadori” în Cuba (video)

Studenți ai Universității Transilvania „ambasadori” în Cuba. Studenți ai Universității Transilvania din Brașov au susținut la Havana evenimentul cultural dedicat sărbătoririi Zilei Naționale a României.
Ambasada României la Havana a notat pe Facebook, că, prin sprijinul Universității Transilvania din Brașov și al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMSV) din București, a marcat Ziua Națională a României printr-un eveniment-spectacol, care a cuprins muzică, dans popular (o mostră aici), ateliere de creație, degustare de vinuri și produse specifice românești, organizat într-un loc de prestigiu, Muzeul de Belle-Arte din Havana.
Un moment muzical unic a fost oferit de orchestra mixtă româno-cubanză, compusă din profesori și studenți ai Universității Transilvania din Brașov, membri ai Orchestrei Filarmonice a Universității de Arte din Havana, ai Orchestrei Simfonice Naționale din Cuba și ai corul Institutului Superior de Arte din Havana. Aceștia au interpretat Rapsodia Română de George Enescu și „The Lonely Shepherd” scrisă de James Last, dar cunoscută în lume prin intermediul maestrului Gheorghe Zamfir.

La finalul concertului, ansamblurile de dansuri ale celor două universități prezente au încântat audiența formată din membri ai corpului diplomatic, autorități cubaneze, români din Cuba, oameni de afaceri și de cultură, reprezentanți ai mass-media, cu frumusețea jocului românesc și a costumelor populare specifice.
„Am dorit ca în acest an, elementul central al Zilei Naționale în Cuba să fie reprezentat de sectorul Educației, nu doar pentru că în 2022 au fost semnate 113 acorduri de cooperare între universitățile celor două țări, ci și pentru că acesta este un sector care ne unește, în dezideratul comun de a asigura un viitor mai bun noilor generații și de a construi o cultura a Păcii în beneficiul umanității (….)” a transmis în discursul său, ambasadorul României în Cuba, Theodora Magdalena Mircea.
„Mulțumim rectorului Universității Transilvania din Brașov, rectorului și vicerectorului USAMV București, pentru toată susținerea și implicarea în promovarea imaginii României în străinătate! (…)”, mai scrie Ambasada.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button