Expres

Starea de sănătate a lui Celine Dion s-a înrăutățit

Starea de sănătate a lui Celine Dion s-a înrăutățit. Céline Dion „nu-şi controlează muşchii”, a declarat sora ei, cântăreaţa suferind de o boală autoimună numită sindromul persoanei rigide, conform The Guardian.
Vorbind pentru site-ul canadian 7 Jours, Claudette Dion a declarat că Céline „munceşte din greu” pentru a combate boala, dar că viitorul carierei sale de cântăreaţă este incert.

Dion suferă de ceva timp de spasme musculare incontrolabile. În ianuarie 2022, Dion a anulat datele turneului după ce a avut spasme „severe şi persistente”. În decembrie, ea şi-a anunţat fanii:

Mă confrunt de mult timp cu probleme de sănătate şi a fost foarte dificil pentru mine să fac faţă acestor provocări… Din păcate, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieţii mele de zi cu zi, provocând uneori dificultăţi atunci când merg şi nepermiţându-mi să îmi folosesc corzile vocale pentru a cânta aşa cum sunt obişnuită”.
În mai 2023, pe măsură ce boala persista, a anulat toate turneele viitoare, spunând:

Muncesc din greu pentru a-mi recăpăta forţele, dar turneele pot fi foarte dificile chiar şi atunci când eşti 100%… Vreau să ştiţi cu toţii că nu renunţ”. Diagnosticat pentru prima dată în 1956, sindromul persoanei rigide este o afecţiune rară şi incurabilă – deşi tratabilă – care afectează coloana vertebrală şi creierul, determinându-i să suprastimuleze muşchii şi să provoace spasme.
Sora ei a adăugat că multe persoane au contactat fundaţia pentru a-i oferi sprijin:

Oamenii ne spun că o iubesc şi că se roagă pentru ea. Ea primeşte atât de multe mesaje, cadouri, cruciuliţe binecuvântate”. Dion, în vârstă de 55 de ani, intenţiona să-şi continue rezidenţa concertului din Las Vegas, precum şi turneele în alte părţi. De când a fost diagnosticată, fanii s-au bucurat de primul ei rol de actriţă, în drama romantică „Love Again”, lansată în luna mai.

Sindromul omului rigid sau boala Moersch-Woltman este o tulburare neurologică rară, de etiologie necunoscută, ce se caracterizează prin rigiditate progresivă, potrivit Medlife.ro.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button