Expres

Spectacol nou la Planetariul Braşov

Spectacol nou la Planetariul Braşov

De astăzi, copiii, părinţii şi bunicii pot urmări un nou spectacol la Planetariul Cosmonaut „Dumitru Prunariu”. Este intitulat „Cerul nopţii – Constelaţiile”. Spectacolul ste alcătuit din două părţi. Prima parte este un film de 13 minute despre constelaţii şi obiectele de cer profund, care sunt „ascunse” în aceste figuri imaginare, o parte din acest film schimbându-se de la anotimp la anotimp, aşa cum şi panorama de pe cerul nostru se schimbă odată cu trecerea lunilor din an. A doua parte înseamnă o proiecţie de 12 minute, realizată de Planetariul Braşov, prezentată de specialiştii acestuia, despre asterisme, cum ajută aceste desene imaginate de oameni la orientare, despre steaua polară nordică, dar şi despre cea sudică, dar şi despre cum Polaris, steaua din vârful Carului Mic, va înceta să mai arate nordul peste câteva mii de ani. Spectacolul are o durată totală de 25 de minute, va fi difuzat în fiecare zi de la ora 11.00. Reprezentanţii planetariului braşovean aşteaptă, la final, şi întrebările spectatorilor.

O altă veste bună este că în perioadele vacanţelor şcolare şi ale sărbătorilor legale, Planetariul Braşov este deschis publicului şi lunea.

Spectacol nou la Planetariul Braşov. Programul spectacolelor (marți-duminică):

10.00: Patrula Zula – Cu picioarele pe Pământ

11.00: Cerul nopţii – Constelaţiile

12.00: CapComGo! – Istoria misiunilor lunare Apollo

14.00: Universul Nevăzut

16.00: Găurile Negre – Dincolo de infinit

17.00: Soarele, steaua noastră vie

18.00: Mai rapid decât lumina – Visul călătoriilor interstelare


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button