Expres

Soprana Mariana Nicolesco a murit

Soprana Mariana Nicolesco a murit

Cunoscuta soprană Mariana Nicolesco a murit, vineri, la vârsta de 73 de ani.

Opera Națională Română din Cluj-Napoca a anunțat decesul sopranei.

„Această seară ne aduce într-un moment al despărţirii de o stea memorabilă a lumii lirice! Îndureraţi, ne luăm rămas bun de la Primadonna Assoluta: MARIANA NICOLESCO.

Descrisă în cuvinte precum Regina del Belcanto, Primadonna Assoluta sau Diva Divina, Mariana Nicolesco lasă în urmă un univers pe care l-a îmbogăţit nemărginit cu prezenţa sa în această lume”, se arată în postarea ONR Cluj-Napoca.

Membră de Onoare a Academiei Române

Mariana Nicolesco a fost Membră de Onoare a Academiei Române, Doctor Honoris Causa şi profesor onorific al mai multor universităţi, precum Academia Naţională de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, Academia Internaţională “Mihai Eminescu” din Craiova, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Transilvania din Braşov şi Academia de Arte din Chişinău.

Numită Comandor al Republicii Italiene, Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor în Franţa, a fost decorată cu Ordinul Naţional Steaua României în Grad de Mare Cruce “pentru merite excepţionale, în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră”.

„Un studiu arată că, în istoria Teatrului alla Scala din Milano, este soprana care a apărut în cele mai multe premiere absolute.

Invitată de Papa Ioan Paul al II-lea, Mariana Nicolesco a cântat minunatele colinde româneşti la Primul Concert de Crăciun în Vatican, transmis şi urmărit de peste un miliard de oameni.

Doar câteva din multitudinea momentelor istorice care prin implicarea sopranei au devenit memorabile.

Drum lin spre cer, stea a universului operistic!”, mai transmite Opera Naţională Română Cluj-Napoca, conform Agerpres.

Soprana Mariana Nicolesco a murit


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] A murit Eugen Simion. […]

Back to top button