Expres

Societate comercială din Brașov, sancționată după ce a aruncat deșeuri lângă Decathlon / Amenda primită

O societate comercială din Brașov a fost sancționată de polițiștii locali după ce a aruncat deșeuri lângă Decathlon. Amenda primită se ridică la 50.000 de lei.

„În urma activităților de verificare efectuate constant în municipiul Brașov, în vederea depistării zonelor în care se depozitează ilegal deșeuri, în data de 18.01.2023, pe un teren situat în zona Decathlon, polițiștii locali au identificat diverse resturi de materiale rezultate din amenajări interioare, respectiv mochete, cutii de vopsea lavabilă, ambalaje de corpuri de iluminat, de camere de supraveghere video, etc..
Pornind de la tipurile de deșeuri descoperite, pentru a identifica sursa acestora, polițiștii locali au efectuat verificări ale diferitelor spații în care ar fi putut fi utilizate materialele respective (after-school-uri, creșe, grădinițe, locuri de joacă, săli de jocuri) și au contactat importatori și distribuitori de astfel de materiale.
Urmare a demersurilor întreprinse, polițiștii locali au identificat un spațiu comercial, amenajat de curând, în care au fost descoperite articole decorative, de iluminat și supraveghere video, care corespundeau resturilor abandonate în spațiu neautorizat.
Respectiva societate comercială a fost sancționată contravențional de polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului, Activități Comerciale cu amendă în valoare de 50.000 lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, iar ca măsură complementară, a fost dispusă salubrizarea zonei”, au informat, astăzi, reprezentanții Poliției Locale Brașov.

Ieri, reprezentanți ai societății comerciale, împreună cu operatorul de servicii de salubrizare, au ridicat din zonă deșeurile aruncate ilegal. Potrivit prevederilor O.U.G. nr. 92/2021 privind regimul deșeurilor, amenzile pentru persoanele fizice sunt cuprinse între 30.000 lei și 45.000 lei. Pentru persoanele juridice sunt prevăzute amenzi între 50.000 lei și 70.000 lei. În cazul în care persoanele sunt surprinse în fapt, se aplică sancţiunea contravenţională complementară de confiscare a vehiculelor, bunurilor şi mijloacelor folosite la săvârşirea contravenţiei pentru abandonarea/ aruncarea/eliminarea deşeurilor în spaţii neautorizate, incendierea deşeurilor, îngroparea deşeurilor, după caz.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Dan
1 an în urmă

De ce nu precizati firma care a aruncat mizeriile?Sa aflam si noi care sunt needucatii.

Barbu Gh.
Răspunde la  Dan
1 an în urmă

Nu ai să vezi. Ăștia țin cu infractorii, cu „ilegaliștii”. Nici la controalele OPC, nici la cele ANOFM… la niciunele.

Back to top button