Expres

Societate comercială amendată de polițiștii de la Imigrări Brașov

O societate comercială din Brașov a fost amendată cu 10.000 de lei de polițiștii de la Imigrări.

Ei au efectuat verificări la trei societăți comerciale din Brașov, în ultima săptămână. Acțiunea a avut loc în cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov. Scopul a fost de a preveni, respectiv combate munca nedeclarată („la negru”).

„Ca urmare a activităților desfășurate, în două cazuri nu au fost constatate nereguli, iar în cel de-al treilea caz a fost identificată o societate comercială care a primit la muncă un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 23 ani, aflat în ședere ilegală și fără a deține aviz de muncă, conform prevederilor OG 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României.
Din verificări a reieșit că cetățeanul străin a intrat legal pe teritoriul României, fiind titular al unui drept de ședere temporară în scop de studii, însă nu a părăsit teritoriul țării la data încetării acestui drept”, au explicat reprezentanții Serviciului pentru Imigrări al județului Brașov.

Pe numele reprezentantului societății comerciale a fost aplicată o amendă de 10.000 lei.

Polițiștii de la Imigrări vor continua să facă verificări.

Despre avizul de angajare

În acest context, ei amintesc că, străinii titulari ai dreptului de ședere temporară pentru studii pot fi încadrați în muncă pe teritoriul României, fără aviz de angajare, numai cu contract individual de muncă, cu timp parțial, cu durata muncii de maxim 4 ore pe zi.

De asemenea, străinii cu ședere legală pe teritoriul României pot fi încadrați în muncă în baza avizului de angajare. Acesta se obține de angajatori în condițiile OG nr.25/2014.

Prin excepție, nu este necesară obținerea avizului de angajare pentru străinii din categoriile prevăzute la art. 3 alin. (2) din actul normativ menționat.

Pentru detașarea pe teritoriul României a unui străin este necesar ca beneficiarul prestării de servicii să obțină avizul de detașare. Acesta se eliberează de către Inspectoratul General pentru Imigrări.

Avizul de angajare/detașare se păstrează de către angajator pe durata întregii perioade de angajare sau detașare.

Angajatorul/beneficiarul prestării de servicii care are încadrat în muncă/detașat un străin din categoria celor care au nevoie de aviz are obligația de a comunica Inspectoratului General pentru Imigrări, în cel mult 10 zile de la data începerii activității acestora pe teritoriul României, copia contractului individual de muncă, copia actului de detașare, precum și a înscrisurilor prevăzute de lege.

Angajatorul are obligația de a comunica, în termen de 10 zile, modificarea sau încetarea contractului/ detașării acestuia.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button