Expres

SlanăFest revine la Brașov după trei ani

SlanăFest revine la Brașov după trei ani. De joi până duminică, producători locali din Brașov, Covasna, Mureș și Harghita se reunesc la SlanăFest 2023. Târgul ce se va desfășura pe Bulevardul Iuliu Maniu, vis-à-vis de fostul liceu Hidromecanica. Aceasta este a patra ediție de la Brașov. Ultima a avut loc în februarie 2020. Producătorii vor pune pe tarabe slănină, mezeluri, pălincă și dulciuri tradiționale.

SlanăFest este conceput pentru a aduce un omagiu acestui aliment de bază – slănina – care a deservit, de-a lungul istoriei, supraviețuirea multor generații, atât în timp de pace, cât și pe vremuri de izbeliște. Prin organizarea acestor târguri încercăm să-i ajutăm pe micii producători locali, oferindu-le posibilitatea comercializării și a promovării produselor. Nu numai slănină și mezeluri, ci și brânzeturi, kurtos, langoș, băuturi specifice. Pălinca este, iarăși, vedeta târgurilor”, a detaliat coordonatorul evenimentului, Zakarias Barna, citat de Radio România Brașov FM.

SlanăFest revine la Brașov după trei ani „Puteți aduce și slana proprie la „Expertiza Clișologică” /jurizarea preparatelor/”, precizează organizatorii.

La edițiile precedente din Brașov au fost prezentate și câteva produse inedite precum praline cu slănină și mousse de slănină. 

SlanăFest are loc în acest final de săptămână și la Sf. Gheorghe (10-12 februarie) și la Sălaj (11 februarie).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
4 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Dacă ar mai exista în viitor plusereaua și ar fi și votați, în cîțiva ani am avea „greierfest”, „gândacfest”. Iar pe scene ar urca să cânte formații de devianți leghebistoizi. Norocul nostru este că nu vor mai exista.

Willy
1 an în urmă

La brosurica mytex, la.rubrica de asa zis comentarii, prin grija latraului putinist barbughey este zilnic haznaFest.

Barbu Gh.
1 an în urmă

Ați văzut ce-a percutat deviantul de rit pidosnic? Iar s-a simțit cu musca pe căciulă.

7 luni în urmă

[…] noștri erau mai sănătoși, putem să înțelegem că alimentația lor tradițională, în care slănina, alături de ceapă ocupa un loc de cinste pe masă, era mult mai sănătoasă. În primul rând, […]

Back to top button