Expres

Sistemul de supraveghere electronică, prezentat seniorilor brașoveni

Sistemul de supraveghere electronică, prezentat seniorilor brașoveni…

Polițiștii brașoveni au desfășurat zilele trecute o activitate informativă la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, în cadrul „Săptămânii prevenirii criminalității”, ediția 2023. Acțiunea, dedicată seniorilor care sunt beneficiari ai serviciilor DAS Brașov, a avut ca temă prevenirea infracțiunilor de violență în familie.

Cu această ocazie, specialiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică și Biroului Analiza și Prevenirea Criminalității Brașov au prezentat informații despre sistemul informatic de monitorizare electronică, aplicabil în județul Brașov din 1 ianuarie 2024.

„Sistemul de supraveghere electronică constă într-un kit care include brățara care se prinde de gleznă ori în cazuri determinate de lege de încheietura mâinii agresorului, un telefon mobil înmânat agresorului, care are montat un sistem de urmărire și pe care agresorul este obligat să îl poarte, încărcat, asupra lui, în caz contrar declanșându-se alarma. Brățara conține elemente de siguranță care nu permit agresorului să o îndepărteze. Un al doilea telefon este înmânat persoanei care este protejată, care va avea de asemenea obligația de a-l purta asupra sa.


Dispozitivul electronic de supraveghere va avertiza persoana supravegheată de producerea unei alerte. Alertele vizate sunt alerta de apropiere, alerta de părăsire neautorizată a imobilului, alerta de depășire neautorizată a unui perimetru stabilit (zona de incluziune), alerta de intrare neautorizată într-un perimetru stabilit (zona de excluziune), alerta de atingere a nivelului critic de descărcare a acumulatorului și altele”
, au explicat reprezentanții IPJ Brașov.


„Utilizarea acestor sisteme nu echivalează cu protecția integrității fizice a persoanelor protejate, însă permite adoptarea unor măsuri pentru prevenirea și contracararea unui eventual contact fizic între victima violenței domestice și agresor, sau, pe viitor, respectarea regulilor impuse de executarea măsurii arestului la domiciliu și a supravegherii la distanță”, au adăugat reprezentanții Poliției Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Willy
4 luni în urmă

Clestele si foarfeca ce rol au? Sa mai taie din tupeu? Sau din bratara?

Back to top button