Expres

Simulare la Aeroportul Internațional Brașov

Simulare la Aeroportul Internațional Brașov. 

Se știe, dirijarea aeronavelor ce vor decola şi ateriza de la Aeroportul Internațional Brașov va fi asigurată de la Arad.

În acest sens, așa cum a relatat Adrian Ioan Veştea, președintele Consiliului Județean Brașov, „controlorii care vor dirija de la Arad aterizările şi decolăril au fost selectaţi dintre cei cu experienţă care lucrează la respectiva unitate. Controlorii trebuie să fie pregătiţi corespunzător, cu scenarii diverse, pe configuraţia reală a Aeroportului Internațional Braşov, cu formele de relief din jurul aeroportului şi din zona în care vor evolua aeronavele în toate fazele de zbor”.

Pentru pregătirea controlorilor de zbor cu procedurile de la Braşov şi cu condiţiile specific aferente, este necesară parcurgerea unui program de pregătire special, pe o durată de 3 luni.

Diferite scenarii

„Astfel, a fost realizată o simulare ce reproduce fidel atât infrastructura de la Aeroportul Internațional Braşov, cât şi formele de relief. Simulatorul pentru controlorii de trafic este realizat în aşa fel încât să reproducă fidel realitatea, să contribuie la instruirea controlorilor de trafic în situaţii complexe. Pregătirea simulatorului a fost finalizată, astfel că pregătirea personalului poate începe pe diferite scenarii privind aeronavele ce sunt în zbor, condiţii meteo deosebite, prezenţa aeronavelor de aviaţie generală în spaţiul aerian controlat, etc. Toate aceste ore şi luni de pregătire, cu diferite scenarii, ne dau certitudinea că la începerea operaţiunilor pe aeroport controlorii de trafic vor fi la nivelul corespunzător de pregătire”, a mai spus Adrian Veștea.

Simulare la Aeroportul Internațional Brașov.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
8 luni în urmă

[…] ANM a emis un cod galben de vânt puternic pentru mai multe zone din țară. Între acestea este inclus și sud-estul, și sud-vestul județului Brașov. […]

7 luni în urmă

[…] foarte multe persoane care în decursul timpului m-au contactat în legătură cu angajările la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Am primit sute de întrebări pe această temă. Întreaga responsabilitate a derulării […]

Back to top button