Expres

Sibiul se simte amenințat de Aeroportul BRAȘOV

  • WhatsApp Image 2020-07-17 at 15.24.09_281957.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-07-17 at 15.23.34_281958.jpeg
  • WhatsApp Image 2020-07-17 at 15.24.05 (1)_281959.jpeg
 

Afirmația vine de la ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, ca „fiu al Sibiului”.

Primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, și ambasadorul României în Germania, Emil Hurezeanu, au discutat, zilele trecute, despre reluarea demersurilor pentru crearea unui pol de dezvoltare Braşov-Sibiu. Emil Hurezeanu, însoţit de preşedintele Senatului Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, Ioan Bondrea, a avut o întâlnire cu primarul Braşovului, la care a participat şi rectorul Universităţii Transilvania, Ioan Abrudan.

S-a discutat despre reluarea proiectelor demarate cu municipalitatea braşoveană înainte de începerea pandemiei – cum ar fi, de exemplu, seria de concerte în Germania a Grupului Vocal Anatoly – dar şi despre vizita preşedintelui Comisiei pentru Afaceri Europene a Bundestagului, Gunther Krichbaum, care află săptămâna aceastala Braşov, pentru a aduce ajutoare constând în echipamente medicale.

„Un subiect aparte, discutat de cei patru, a fost continuarea demersurilor pentru crearea unui pol de dezvoltare Braşov-Sibiu. Deja, la nivel academic, s-au făcut o serie de paşi, începând cu 2018, existând o colaborare între cele două universităţi, mai ales că există asemănări între cele două instituţii, inclusiv prin prisma faptului că, în ambele zone, îşi desfăşoară activitatea foarte multe companii germane, iar adaptarea pregătirii studenţilor pentru piaţa muncii este similară. Următoarea etapă este crearea unui parteneriat între cele două administraţii locale, Excelenţa Sa Emil Hurezeanu fiind invitat să medieze discuţiile dintre cele două autorităţi publice, mai ales că este sibian de origine, dar şi un mare iubitor al Braşovului”, se arată în comunicatul Primăriei Brașov.

Potrivit acesteia, primarul George Scripcaru a remarcat că ambasadorul României în Germania „poate să fie liantul, susţinătorul” unui parteneriat între cele două oraşe.

La rândul său, în cadrul discuţiilor, Hurezeanu a abordat şi subiectul aeroportului de la Braşov.

„Am semnalat, ca fiu al Sibiului şi prieten apropiat la Braşovului, faptul că ne simţim din ce în ce mai «ameninţaţi» de aeroportul dumneavoastră, care părea la început o himeră şi o promisiune pe termen lung, dar care începe să se transforme în realitate şi ne va face concurenţă la Sibiu. Dar cum se va zbura din ce în ce mai mult şi zborurile vor fi specializate, ne gândim ca între Sibiu, Braşov şi Cluj să existe o formă de complementaritate, în aşa fel încât unii să aducă mai mulţi pasageri, alţii mai mult cargo”, a declarat ambasadorul Emil Hurezeanu.

 Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button