Sibiul are un centru de cercetare medicală de 10 milioane de euro în care nu lucrează nimeni
Lansat în ianuarie 2013, proiectul Centrului de cercetare și telemedicină în bolile neurologice la copii al spitalului de pediarie din localitate a ajuns într-un punct mort. Potrivit site-ului turnulsfatului.ro, a fost construită clădirea în care ar trebui să funcționeze acesta, s-au achiziționat aparate de ultimă generație, dar activitatea nu poate începe, pentru că nu există personal. „Se pot face foarte multe în Sibiu, putem funcționa la un nivel deosebit de avansat, dar pentru asta nevoie de doctori, iar momentan avem cam patru-cinci care pot lucra pe aceste aparate. Noi cu minim 30 de oameni am putea face treabă bună, deci trebuie să mai angajăm 30 de oameni, printre care geneticieni și așa mai departe. Am trimis la minister o solicitare a suplimentării personalului, pentru a avea oameni care să lucreze efectiv în noul centru, iar răspunsul Ministerului Sănătății a fost că nu au fonduri să ne ajute și ne sugerează să ne facem o sursă de finanțare din contractele de cercetare. Deci, cum să începem cercetarea și să obținem finanțare fără personal care să facă această cercetare? E stupefiantă modalitatea de răspuns a ministerului, în condițiile în care și el a contribuit la demararea proiectului cu 2% din sumă”, a afirmat directorul de proiect, dr. Neamțu Mihai Leonida.
Proiectul, a explicat ea, constă în crearea a cinci departamente de cercetare: compartimentul de neuroradiologie, compartimentul de genetică, boli metabolice și cercetare a patologiei pediatrice coexistente sau induse de bolile neurologice, compartimentul clinic de neurologie pediatrică; compartimentul de cercetare în neurologie și polisomnografie, compartimentul de telemedicină și educație medicală.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.