Expres

Și Poliția recomandă: Atenție la ofertele de Black Friday!

Și Poliția recomandă: Atenție la ofertele de Black Friday!

Luna noiembrie este cunoscută ca fiind luna cu cele mai mari oferte din an, iar cumpărăturile online au devenit din ce în ce mai populare, însă trebuie acordată o atenție deosebită în ceea ce privește siguranța acestor achiziții. Cumpărătorii trebuie să se informeze cât mai complet asupra produselor pe care intenționează să le achiziționeze și să acorde atenție tuturor detaliilor.
Shopping-ul online aduce atât provocări cât și oportunități, dar si un risc în ceea ce privește fraudarea comercianților / consumatorilor.


„Poliția Brașov recomandă cumpărătorilor să acorde o mare atenție de la ce comerciant și cum își achiziționează anumite produse, întrucât infractorii au lansat deja propriile campanii promoționale folosindu-se de imaginea unor branduri de renume din România. Sub pretextul posibilității de a câștiga un premiu sau un voucher de cumpărături, utilizatori din România primesc mesaje cu link-uri care direcționează către site-uri compromise unde se prezintă oferte promoționale false.
În prezent, au fost identificate câteva companii ale căror imagine de brand se folosește însă nu este exclus ca atacatorii să extinda numărul de organizații a căror identitate vizuală să fie folosită în atacuri”
, au explicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, agent șef principal Daniel Zontea.

Pentru a evita să fiți victimele fraudelor online, Poliția Brașov vă recomandă:

-Verificați dacă site-ul comerciantului este securizat (dacă are un simbol sub formă de lacăt afișat de browserul utilizat sau dacă adresa de web începe cu https://, în loc de httpp://);
-Evitați accesarea link-urilor provenite din surse necunoscute si analizați-le cu o soluție de securitate, înainte de a da click;
-Nu furnizați date cu caracter personal, financiar sau de autentificare în urma primirii unor astfel de link-uri;
-Verificați existența promoției pe canalele oficiale ale brandului (site, canale verificate sau social media);
-La o tranzacție cu cardul nu ar trebui să vi se ceară niciodată codul PIN sau parola de bankingonline.PIN-ul se folosește doar la bancomate și terminale de plată, cum ar fi casele de marcat;
-Nu plătiți în avans bunurile comandate de la persoane necunoscute. Folosiți un serviciu de curierat cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la livrare;
-Dacă ați efectuat totuși plata online, fiți atenți atunci când oferiți detaliile cardului de credit sau debit pe internet. Refuzați tranzacția dacă vi se cere codul PIN. Este normal să vi se solicire codul CVV (codul din 3 sau 4 cifre, inscripționat pe spatele cardului). Este mai sigur să folosiți un card de debit dedicat tranzacțiilor online pe care să-l alimentați cu sumele necesare achizițiilor.
-Dacă ați fost înșelat/ă, contactați în cel mai scurt timp banca emitentă pentru a bloca acrdul și operațiunile ilicite dacă este posibil și depuneți o plângere la cea mai apropiată unitate de poliție, pentru identificarea autorilor.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button