Expres

Sfaturi de branding personal ca să găsești mai ușor un loc de muncă

Căutarea unui loc de muncă potrivit poate fi un proces descurajant, de cele mai multe ori. Totuși, crearea unui CV bun, cunoașterea detaliilor despre compania în care vrei să te angajezi și brandul personal de calitate, te aduce mai aproape de jobul dorit. Dacă îți cunoști în profunzime aptitudinile și abilitățile profesionale este mai simplu „să le ambalezi” într-un CV, care să arate bine din punct de vedere estetic. Aici te poate ajută Google. Trebuie doar să cauți CV model md descarcă și să alegi un model pe placul tău. 

Brandul personal este o noțiune auzită tot mai frecvent și esențială pentru creșterea în carieră. O strategie de branding personal bine elaborată ajută la construirea încrederii, crearea imaginii profesionist(ă) și-ți deschide mai multe oportunități. Citește mai jos câteva recomandări cum să găsești un loc de muncă, cu ajutorul brandului personal. Sfaturile pot fi aplicate de persoanele, care aplică pentru un post de vacant de menajer/ menajeră, cât și pentru o poziție mai înaltă. 

1. Arată-ți valorile fundamentale

Brandul tău ar trebui să comunice despre valorile, pe care le ai și care te diferențiază de concurenți. De exemplu, pentru pozițiile de personal casnic, precum este funcția de femeie de serviciu, așteptările angajatorilor sunt destul de reduse față de candidați sau candidate. Lucrurile se pot schimba, când la interviu, HR managerul descoperă personalitatea omului și valorile personale. Empatia, responsabilitatea, capacitatea de lucru în echipă și planificarea, sunt câteva abilități universale, apreciate de oricare angajator.

2. Dă dovadă de unicitate

Poate o să-ți dezvăluim un adevăr crud, dar angajatorii și HR managerii văd zilnic zeci de CV-uri, iar majoritatea dintre ele sunt similare sau aproape identice. Uimește persoana, care va vedea emailul și CV-ul tău. Scrie un text unic, care să fie despre tine și relevant pentru poziția la care aplici. Chiar dacă nu ai abilități de copywriter și nu aplici la un job, care să aibă tangență cu scrierea textelor, HR managerul care-ți va citi descrierea, cu siguranță va aprecia efortul. În câteva propoziții, în corpul emailului poți să scrii despre punctele tale forte și să povestești despre experiențele relevante.

3. Specializează-te într-o anumită nișă

Multitasking-ul și cunoștințele în mai multe domenii sunt înalt apreciate, dar creează și confuzie în același timp. Atunci când îți formezi o imagine într-un anumit domeniu, vei fi cunoscut (ă) ca specialist(ă) în acea nișă. Această îngustare nu va limita numărul ofertelor de muncă, pe care le primești, dar va funcționa ca un „filtru”. Astfel, vei fi contact(ă) doar pentru poziții deschise în domeniul, în care ai experiență. 

4. Folosește social media

Dacă ești deschis(ă) să povestești despre tine unui număr mai mare de oameni, atunci creează-ți profiluri pe rețelele de socializare. Povestește despre tine, despre experiența ta profesională și despre situațiile, cu care te confrunți la job. Pentru fiecare platformă creează un conținut relevant și investește în dezvoltarea comunității tale. O prezență calitativă în online îți va deschide mai multe oportunități de angajare, de implicare în proiecte profesionale și de creștere a veniturilor. 

Dacă nu ai curajul să fii prezent(ă) pe Facebook, Instagram sau Tik Tok, creează-ți un cont pe Linkedin. Comunică acolo despre realizările tale profesionale, despre schimbările în carieră și despre aptitudinile tale. În acest mod, îți vei forma o rețea de oameni din aceeași nișă, care în viitor îți pot deveni colegi sau angajatori.

Pe lângă avantajul competitiv, pe care o să-l ai dacă aplici aceste recomandări, vei avea plus considerabil de încredere în tine și în abilitățile tale, pentru că vei cunoaște mai bine de ce ești capabil(ă) stare și unde poți să ajungi.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button