Expres

Serviciul Judeţean Anticorupţie Braşov a primit un autoturism nou, pentru activităţi de prevenire

La nivelul DGA, au fost achiziţionate 50 de astfel de autovehicule, urmând ca numărul să ajungă la 124

  • 3_242627.JPG
  • 16_242629.JPG
 

Nu mai puţin de 50 de autovehicule destinate activităţii de prevenire a corupţiei au intrat în dotarea Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), la începutul acestei luni, iar unul dintre autoturisme a fost direcţionat deja Serviciului Judeţean Anticorupţie Braşov.

Comisarul-şef de poliţie Sarmizia Fetcu, reprezentant DGA, ne-a explicat că fiecare structură judeţeană din ţară a primit câte un autovehicul, pentru a-l folosi exclusiv în activităţi de prevenire a corupţiei (nu de combatere) şi de promovare instituţională (prin participarea la diverse evenimente, asemenea Cupei Presei la Gătit, care a avut loc la Braşov).

Achiziţia celor 50 de autovehicule a fost efectuată în cursul acestui an, prin licitaţie deschisă, în cadrul unui proiect din Programul Naţional aferent Fondului pentru Securitate Internă – Componenta pentru Cooperare Poliţienească. Până la finalizarea acestui proiect, vor fi achiziționate, în total, 124 de autovehicule.

„Autoturismele vor fi utilizate de ofițerii specializați în cadrul activităților de prevenire a corupției, respectiv deplasarea la instruirile și informările anticorupție, în condițiile în care, pentru anul în curs, domeniile prioritare de acțiune anticorupție sunt personalul nou-încadrat; personalul cu funcții de conducere din structurile ce interacționează direct cu cetățenii; domeniul achizițiilor publice și suport logistic. Obiectivul proiectului este de creştere a acţiunilor de prevenire, investigare şi combatere a practicilor de corupţie, inclusiv în achiziţiile publice şi în gestionarea fondurilor UE”, se detaliază într-un comunicat remis de DGA.

Potrivit reprezentanţilor instituţiei, „proiectul răspunde aplicat solicitărilor UE de intensificare a eforturilor în direcţia reducerii corupţiei din România, aducându-şi astfel aportul la o mai bună realizare a obiectivelor Strategiei Europa 2020, al cărei succes depinde şi de factori instituţionali cum ar fi buna guvernanţă, statul de drept şi ţinerea sub control a corupţiei“.

 


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button