Semafoare pietonale puse în funcțiune pe mai multe străzi
Semafoare pietonale puse în funcțiune pe mai multe străzi
Primăria Brașov a pus în funcțiune, de astăzi, semafoarele de la trecerile de pietoni de pe strada Lungă și strada De Mijloc, parte a proiectului „Sistem centralizat de monitorizare și control al traficului în Municipiul Braşov”. Prin această investiție, municipalitatea își propune creșterea siguranței participanților la trafic și, odată cu deschiderea centrului de monitorizare a traficului, o prioritizare a transportului public.
Proiectul include semaforizarea trecerilor de pietoni de la 35 de intersecții, introducerea semaforizării la trei intersecții, modernizarea semaforizării pentru 44 de intersecții, instalarea a 140 de camere video și a 249 de senzori video și crearea unui dispecerat de monitorizare prin intermediul căruia se poate asigura prioritizarea traficului pe anumite direcții, cu o componentă dedicată transportului în comun.
Prima etapă, care a început astăzi, include semafoarele de la următoarele treceri de pietoni:
Str. Nicolae Iorga (intersecție cu str. Furcii);
Str. A. I. Cuza (Spitalul Mârzescu) – funcțional;
Str. Lungă (intersecție cu str. Memorandumului) – funcțional;
Str. Lungă (intersecție cu str. Morii) – funcțional;
Str. Lungă (intersecție cu str. Crișan) – funcțional;
Str. De Mijloc (intersecție cu str. Morii) – funcțional;
Str. De Mijloc (intersecție cu str. Nicopole) – funcțional;
B-dul V. Cetătii (intersecție cu str. Ghindei, la Liceul de Arte Plastice H.M. Teutsch);
Str. Lungă (intersecție cu str. De Mijloc);
Bd. Eroilor (la corpul T al Universității Transilvania) – funcțional.
În zilele următoare vor fi puse în funcțiune și semafoarele de la trecerile de pietoni de la sensul giratoriu b-dul Gării – str. 13 Decembrie – str. Aurel Vlaicu și cele de la sensul giratoriu b-dul Griviței – str. Aurel Vlaicu.
Centrul de Monitorizare și Control Trafic
Lucrările de amenajare a centrului de Monitorizare și Control Trafic sunt estimate a se finaliza până la sfârșitul acestei luni, urmând ca după aceea să fie aduse și dotările necesare.
Acest dispecerat reprezintă punctul central al sistemului și va fi operațional non-stop.
Centrul de Comandă și Control este direct responsabil cu managementul sistemului de trafic, supraveghere video, afișare a informațiilor pentru călători și al sistemului ANPR (sistem automat de recunoaștere a numerelor plăcuțelor de înmatriculare), precum și cu managementul rețelei de comunicații.
Managementul parcărilor în zonele aglomerate din proximitatea liniilor de transport public (11 parcări publice monitorizate) – din cei 979 de senzori prevăzuți în proiect au fost amplasați primii 200.
Aceste sisteme vor asigura un management eficient al parcărilor și dirijarea fluxurilor rutiere prin:
– determinarea în timp real a capacității de parcare în oraș;
– identificarea locurilor de parcare libere;
– informarea rutieră cu privire la locurile de parcare (localizare și inventar în timp real);
– soluție modernă de plată și rezervare a parcării.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
Ham ham cuțu cuțu Scripcarel,ce mai latri, incompetentule?
Legat de treaba asta cu parcarile cred ca ne cam asteapta ceva surprize. Cam neplacute. Avand in vedere tergiversarea asta cu licitatiile, senzorii, precum si japca aia din 2020 cu cele 8000 de locuri de parcare cu plata “cadou” pentru… Citeşte mai mult »