Expres

Șefa TVR contestă sumele vehiculate privind cheltuielile pentru Cerbul de Aur de la BRAȘOV

 

Directorul general al TVR, Doina Gradea, a declarat, după ce a fost audiată marţi la Parlament, că sumele vehiculate în spaţiul public legate de cheltuielile pentru festivalul Cerbul de Aur nu sunt cele reale, precizând că TVR a primit un milion euro pentru Centenar de la Ministerul Culturii.
Trebuie să ştim exact cine a furnizat aceste informaţii. Sunt sigură că nu sunt din interiorul TVR că nu ar fi putut să facă nimeni. În plus nu sunt reale sume. Toate evidenţele noastre sunt în lei, nu în euro. Este normal în momentul în care îţi cer daune financiare să dai în judecată la rândul tău dacă nu sunt publicate sursele. A dezvălui sume din contracte, pe care nu eu le-am inventat, înseamnă să expun legal societatea. Toate instituţiile în drept care pot verifica, o fac. E datoria lor. Nu avem cum să nu punem la dispoziţie toate documentele. Informaţiile apărute în presă se referă la o parte dintre contacte. Sunt mult mai multe”, a declarat Doina Gradea, citată de Mediafax, la finalul audierii de marţi în Comisia de cultură a Camerei Deputaţilor.
Doina Gradea a fost audiată, marţi, în cadrul Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor, mai bine de o oră. „Am publicat toate procedurile şi bugetele destinate, cele care au fost pentru servicii, pentru Cerbul de Aur. Am avut şi scenotehnic şi toate au urmat procedurile legale. În ce priveşte plata onorariilor este cu totul şi cu totul alt lucru”, a afirmat Gradea în timpul audierii în Comisie.
Preşedintele directorul general al TVR a adăugat că instituţia a primit de la Ministerul Culturii un milion de euro dedicat proiectului Centenarului, bani care au reprezentat o parte din finanţarea festivalului Cerbul de Aur. „Pot să vă informez că referitor la organizarea Cerbului de Aur, care pentru România este un eveniment foarte important, internaţional, de renume, care a făcut o pauză de nouă ani şi am fost extrem de încântaţi să revenim după nouă ani şi a fost un succes, fiind şi anul Centenarului, TVR a beneficiat din partea Ministerului Culturii de un acord de un milion de euro dedicat Centenarului, proiectului Centenar. Este o parte din finanţarea Cerbului de Aur. Au existat comisii de negocieri, există procese-verbale. În momentul în care am stabilit nu am stabilit eu personal, ci au fost profesionişti recunoscuţi pe piaţă care au stabilit. Cât priveşte onorariile eu în acest moment nu pot nici să vă confirm, nici să vă infirm, dar vă spun că nu sunt sumele reale cele pe care le-aţi citit în presă. Ele reflectă exact această atitudine de a arunca cu noroi în TVR. Răspundem legal pentru orice decizie pe care o luăm”, a explicat Gradea. Audierea Doinei Gradea vine după ce, în urmă cu o săptămână, în spaţiul public a apărut informaţia potrivit căreia TVR ar fi cheltuit peste un milion de euro pentru desfăşurarea festivalului Cerbul de Aur, care a avut loc în perioada 29 august – 2 septembrie. Potrivit datelor apărute în spaţiul public, cel mai bine plătit artist ar fi fost Nicole Scherzinger – 462.045 euro, urmată de James Blunt (foto), care ar fi încasat 211.818 euro, Edvin Marton-16.524 euro, Loredana- 21.307 euro, iar Delia- 23.975 de euro.

Citiți și:

BRAŞOV – „CERBUL DE AUR 2018”. TVR a aruncat cu BANI!!! Cu cât au fost plătiţi artiştii români?!…

Cât A PLĂTIT TVR pentru recitalurile de la „Cerbul de Aur”?!…


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare