Secrete din bucătărie pentru frigănele gustoase
Vă este poftă de frigănele, dar ați uitat cum se prepară?
Rețeta de mai jos vă ajută mai ales când v-a rămas pâine mai veche și nici nu vreți să o aruncați, nici nu știți ce să faceți cu ea.
Ingrediente:
• pâine feliată
• 2 ouă
• 200 ml lapte
• un praf de sare
• 100 ml de ulei.
Instrucțiuni:
Spargem ouale intr-un bol, adaugam sare cat luam cu doua degete.
Batem ouale foarte bine, folosind un tel sau o furculita.
Adaugam laptele si amestecam totul.
Incingem uleiul. Va recomand sa folositi o tigaie groasa, pentru ca friganelele sa nu se lipeasca.
Inmuiem painea in amestecul de ou cu lapte, apoi o punem la prajit in uleiul incins. Focul trebuie sa fie potrivit, daca este prea tare se vor arde imediat friganelele, iar daca este prea incet se vor imbiba cu ulei.
Cand se rumenesc usor pe o parte, se intorc pe cealalta parte.
Pregatim o farfurie pe care asezam hartie absorbanta. In aceasta vom scoate friganelele, ca sa se scurga surplusul de ulei.
Se servesc asa simple, sau pudrate cu zahar, cu iaurt, smantana, gem.
Sursa rețetei: pofta-buna.com.
Iată o altă rețetă simplă pentru a face frigănele, recomandată de ChatGPT:
Ingrediente:
• 2 ouă
• 1/2 cană de lapte
• 1 cană de făină
• 1 linguriță de praf de copt
• Sare și piper, după gust
• Ulei pentru prăjit
Instrucțiuni:
• Într-un bol mare, bate ouăle.
• Adaugă laptele și amestecă bine.
• Adaugă făina, praful de copt, sarea și piperul și amestecă până se omogenizează.
• Încinge uleiul într-o tigaie adâncă la foc mediu.
• Folosind o lingură mare, formează biluțe din aluat și pune-le în uleiul încins.
• Prăjește frigănelele până devin aurii pe ambele părți, cam 2-3 minute pe fiecare parte.
• Scoate-le pe un șervet de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
• Servește-le calde și poți să le acompaniezi cu sosuri, iaurt sau murături, după preferință.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.