Expres

Secrete din bucătărie pentru a repara maioneza tăiată

Secrete din bucătărie…

Pentru a repara maioneza tăiata, poți adăuga treptat alt gălbenuș sau o lingură de apă rece / zeamă de lămâie, continuând să amesteci energic până când maioneza începe să se lege din nou. Adaugă treptat ulei și amestecă bine până când obții consistența dorită.
Dacă alegi varianta de a repara cu un gălbenuș, cel mai bine este să pui gălbenușul în alt castron și să adaugi treptat din maioneza tăiată, amestecând bine de fiecare dată.
Dacă maioneza ți-a ieșit prea subțire, poți corecta adăugând încă o lingură de muștar (la temperatura camerei de preferat). Pentru o maioneză gustoasă, folosește zeamă de lămâie proaspăt stoarsă și nu suc de lămâie cumpărat.

Iată și o rețetă simplă de maioneză:

Ingrediente

• 2 gălbenușuri de ou
• 1 linguriță de muștar
• Suc de la jumătate de lămâie sau o lingură de oțet
• 200 ml ulei (de preferat ulei de floarea-soarelui sau măsline)
• Sare și piper, după gust

Instrucțiuni

• Într-un castron, amestecă gălbenușurile de ou cu muștarul și sucul de lămâie sau oțetul.
• Începe să adaugi uleiul treptat, amestecând constant. Poți folosi un mixer de mână sau un blender.
• Continuă să adaugi uleiul până când maioneza începe să se îngroașe. Asigură-te că amesteci bine pentru a obține o consistență omogenă.
• Adaugă sare și piper după gust și mai poți adăuga și alte condimente sau ierburi, dacă dorești.
• Păstrează maioneza în frigider și consumă-o în decurs de câteva zile.

Pentru a nu da greș, poți folosi un gălbenuș fiert și zdrobit cu furculița și unul nefiert. De asemenea, poți adăuga și alte ingrediente, pentru a da o aromă personalizată sosului de maioneză. Spre exemplu, se poate adăuga usturoi la final sau tarhon, pentru o aromă deosebită.

Text scris cu ajutorul ChatGPT


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button