Expres

Secrete din bucătărie, pentru a pune mai puțină sare în mâncare

Secrete din bucătărie…

În cazul în care vreți să mâncați mai puțin sărat, dar să dați în continuare savoare preparatelor, puteți apela la mici trucuri. Astfel, pentru a înlocui (măcar parțial) sarea în mâncare, poți încerca să folosești diverse condimente și ierburi aromatice, precum busuioc, cimbru, piper negru, usturoi, sau alte amestecuri de condimente fără sare disponibile în comerț. De asemenea, poți experimenta cu sucuri de lămâie sau oțet pentru a adăuga savoare fără a folosi sare.

Dacă ești obișnuit să mănânci mai sărat, atunci bolta palatină are nevoie de timp pentru a se dezobișnui. Astfel, să scazi brusc cantitatea de sare nu este o soluție, deoarece mâncarea ți se va părea fără gust. În loc de asta, redu treptat cantitatea de sare până când vei ajunge acolo unde îți dorești.

Un alt truc este să nu pui solnița pe masă, pentru a nu fi tentat să adaugi sare în farfurie. Atenție și la sosul de soia! Dacă îți place să îl folosești, alege un sortiment cu un conținut scăzut de sare. Produsele procesate au un conținut bogat de sare, așa că ai grijă și la consumul lor!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare