Expres

Se scumpesc țigările

Se scumpesc țigările. Începând cu 3 iulie 2023, pachetul de țigări se va scumpi cu 1 lei, a anunțat BAT, liderul pieței de țigări din România din punct de vedere al volumelor comercializate. Este una dintre cele mai mari scumpiri din ultimii ani. De obicei, prețul crește cu 50 de bani pe pachet.

BAT are circa 50% din toată piața. JTI și Philip Morris, ceilalți mari jucători din piață, încă nu au anunțat scumpiri, însă de regulă urmează liderul, potrivit economedia.ro.

Precedenta scumpire BAT a fost făcută pe 1 aprilie 2023, iar cea anterioară pe 29 decembrie 2022. De la 1 aprilie, acciza specifică la țigarete a fost 493,9 lei/1.000 de țigarete (peste 9,8 lei/pachet). În cazul țigaretelor, acciza datorată este egală cu suma dintre acciza specifică și acciza ad valorem.

Se scumpesc țigările.. Kent, Pall Mall și Winston sunt cele mai populare branduri din România. BAT a anunțat scumpirea pachetelor de țigări cu 1 leu, astfel că Pall Mall albastru va costa 24,5 lei, iar Kent Blue va costa 25,5 lei. Rothmans Blue va costa 25,5 de lei pachetul, Vogue 26,5 de lei iar Viceroy Red 24 lei.

Un pachet de Kent White Blend va costa 23 de lei, iar unul de Switch Azur sau Switch Pink 23,50 lei.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button