Expres

Se învechesc lacătele pe creșa cea nouă din Tractorul Coresi

Se învechesc lacătele pe creșa cea nouă din Tractorul Coresi

Unitatea de învățământ antepreșcolar, prima construită în zonă, în ultimele decenii, zace nefolosită, deși în august 2023 începuseră înscrierile. În noiembrie, se vorbea despre probleme cu unele avize, neexistând o dată certă pentru rezolvarea lor și deschiderea creșei. Nu există nici acum, tot din cauza unor autorizații și avize.
După cum am relatat aici, la începutul lunii trecute, pe un grup de Facebook al locuitorilor din zonă, consilierul local Sebastian Ichim explica, răspunzând nelămuririlor, că, „din cauza unor diferențe între proiectare și construcție (descoperite în vară, când era programată recepția), creșa nu putea obține avizul ISU (…). Serviciul Creșe a început angajarea personalului și înscrierea copiilor din timp, tocmai ca să poată deschide cât de repede, dar nu și-a putut asuma să bage copiii fără avizul ISU”.
Celelalte avize ar fi fost emise deja, Primăria a eliberat autorizația de construcție, între timp constructorul a rezolvat impedimentele identificate de ISU în proiectul inițial.
Ce mai lipsește acum?
„Conform precizărilor Creșa Brașov (n.n – Serviciul Creșe), documentația este în acest moment la Inspectoratul de Stat în Construcții. Sperăm ca în câteva zile să ne parvină și răspunsul lor. Dacă totul este în regulă, atunci acest serviciu public va putea finaliza procedura în vederea intabulării, după care va putea deschide creșa”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, citat de Radio România Brașov.

Creșa 10 a fost construită de la zero. Lucrările, care au costat 8 milioane de lei, au început din mai 2022 și s-au încheiat vara trecută. Unitatea are o capacitate de 64 de locuri, pentru cinci grupe de copii.
Soluția găsită de Primăria Brașov pentru micuții înscrişi în toamnă a fost preluarea lor de către celelalte nouă unități de stat din oraş.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare