Expres

Se cere demisia lui Toni Greblă de la șefia AEP

Se cere demisia lui Toni Greblă de la șefia AEP. Alianţa Dreapta Unită îi cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, după publicarea datelor personale ale potenţialilor şefi de secţie de votare.

Toni Greblă, unealta lui Ciolacu la şefia AEP, şi-a demonstrat încă o dată incompetenţa, declară liderii Alianţei Dreapta Unită Cătălin Drulă, Eugen Tomac şi Ludovic Orban. Cei trei preşedinţi de partide subliniază că incidentul nici măcar nu a fost o breşă de securitate şi demonstrează pură incompetenţă a unei instituţii capturate politic şi manageriată prost”, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de USR.

Potrivit sursei citate, datele personale, inclusiv codul numeric personal, a peste 1.300 de persoane din corpul experţilor electorali au fost dezvăluite timp de câteva ore, după ce aceste informaţii au fost trimise de Autoritatea Electorală Permanentă pe o adresă de e-mail greşită.

„Toni Greblă, omul numit de PSD la şefia AEP, tratează cu superficialitate datele personale ale unor cetăţeni români, experţi electorali, care ar urma să conducă secţiile de vot din ţară.

La 72 de ore de la incident, Toni Greblă nu doar că nu înţelege gravitatea situaţiei, dar habar nu are, potrivit interviurilor acordate în presă, datele cui au fost expuse, avertizează liderii Alianţei Dreapta Unită. Într-un an cu patru rânduri de alegeri, Autoritatea Electorală Permanentă, instituţia care rolul de a supraveghea procesul electoral şi de a se asigura de integritatea acestuia, nu poate fi condusă de Toni Greblă. Alianţa Dreapta Unită solicită demisia lui Toni Greblă de la conducerea Autorităţii Electorale Permanente”, scrie în comunicat.

Articole asemănătoare

Date personale a peste 1.300 de experţi electorali – CNP şi domiciliul – au putut fi accesate, pentru câteva ore. Autoritatea Electorală Permanentă a declanşat o anchetă internă.

Toni Greblă, măsuri împotriva vinovaților

Şeful Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a declarat că săptămâna viitoare va dispune măsurile corespunzătoare în cazul persoanelor care se fac vinovate de incidentul de securitate cibernetică înregistrat, joi dimineaţă, la Autoritatea Electorală Permanentă, eveniment produs, a precizat el, din cauza “neglijenţei unui funcţionar şi a lipsei de vigilenţă a altor doi-trei angajaţi”.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
jonelul
1 luna în urmă

Cine credeti ca este in realitate, acest imbecil, scursura a societatii, adica toni gable ?

Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare