Expres

Se caută eroi de Brașov, pentru nouă cauze ce vor aduce mai mult bine în viața comunităților

Se caută eroi de Brașov, pentru nouă cauze ce vor aduce mai mult bine în viața comunităților

Fundația Comunitară Brașov organizează a unsprezecea ediție a Brașov Heroes, un program de atragere de fonduri pentru nouă cauze din comunitatea locală. Acesta constă într-o campanie de fundraising desfășurată pe durata a 3 luni, ce culminează pe 8 septembrie cu un eveniment sportiv filantropic, cursa cu obstacole a comunității, în zona Lacului Noua. La finalul evenimentului, vor fi premiați cei mai harnici ambasadori, cei mai buni alergători și va fi aplaudată participarea persoanelor cu diverse dizabilități în cursa familiilor, eveniment conex de celebrare a implicării comunitare, denumit Bucuria Comunității, al cărui finanțator principal este Primăria Municipiului Brașov.
În cele 10 ediții Brașov Heroes organizate până acum, Fundația a strâns fonduri și a acordat finanțări în valoare de 1.606.289 de lei pentru 112 proiecte locale din ariile: social, sănătate, educație, cultură, protecția animalelor și a mediului.

Brașov Heroes #11 este mai ales despre activarea comunității pentru un Bine mai mare și celebrarea modului prin care sunt posibile susținerea, dezvoltarea, conectarea și cooperarea în mod real în comunitate. Participarea este deschisă pentru toată lumea, nu este nevoie ca alergătorii să fie sportivi de performanță. Este nevoie doar să-și dorească să facă bine susținând unul dintre proiectele înscrise în cursă, să se distreze în aer liber, cu prietenii, cu familia sau cu echipa de colegi de la birou. Brașov Heroes #11 îi încurajează pe toți brașovenii, dar și pe turiștii care iubesc acest oraș, să se înscrie cât mai curând în această activare a binelui pentru a crea schimbare pozitivă în comunitate.

Cum se desfășoară programul Brașov Heroes anul acesta

Nouă organizaţii locale au propus cauze care transformă în mai bine viața beneficiarilor, iar alergătorii și donatorii îi susțin prin înscrierile și donațiile lor. Ambasadorii cauzelor organizează propriile campanii de strângere de fonduri, iar alergătorii își mobilizează prietenii pentru a dona pentru proiectul susţinut, devin astfel alergători ambasadori. Orice alergător care se înscrie poate alege să devină ambasador dacă este gata să accepte provocarea de a strânge un buget de minim 500 lei pentru cauza în care crede. Alergătorii ambasadori se pot înscrie până la data de 26 august. Cei care vor atinge obiectivul stabilit vor primi pe lângă bucuria faptei lor bune și de impact pentru comunitatea din care fac parte, un număr de alergător special, auriu, pe care îl vor purta în cadrul cursei.
La Cursa pentru Familii sunt încurajate să participe și persoanele cu dizabilități, însoțite de voluntari și să parcurgă cei 4 km în zona lacului Noua. Este a treia ediție la care participă persoane nevăzătoare însoțite în cursă de voluntari.
Există încă un mod de implicare pentru oamenii care nu se află pe 8 septembrie în Brașov. În perioada 2 – 8 septembrie, are loc Brașov Heroes Week, o cursă individuală, pe care oamenii o pot realiza indiferent de locul în care se află, reușind să devină și ei, astfel, eroi de Brașov de oriunde din lume.

Care sunt proiectele în cursă

Cele 9 proiecte pentru care brașovenii vor alerga pe 8 septembrie au fost alese în urma procesului de selecție și de jurizare de către juriul independent format din persoane fizice specializate sau experte în domeniile de interes ale programului Brașov Heroes.
Cauzele comunitare de anul acesta reunesc cinci organizații cu vechime în participarea la Brașov Heroes (aflate la cel puțin a treia participare), dar și patru organizații mai noi (aflate la a doua sau chiar la prima participare), care împreună își vor pune amprenta în comunitățile din care fac parte și care si-au propus proiecte relevante și ambițioase.
Iată care sunt cele 9 cauze pentru care brașovenii și toți cei care își doresc să susțină Brașovul sunt invitați să doneze până pe 20 septembrie sau să alerge pe 8 septembrie, alegând una dintre cursele pregătite de organizatori.

  1. ”BOOKaDog” propus de Asociația Care for dogs
    Echipa de proiect va amenaja un spațiu de lectură și interacțiune în adăpost, unde copiii vor putea veni în vizită, vor citi și învăța într-un mediu sigur și stimulativ, iar alături le vor fi cățeii dornici de afecțiune. Prezentările interactive despre îngrijirea animalelor, sesiunile de lectură și plimbările cu patrupezii în aer liber sunt activitățile gândite să întărească legătura dintre copii și câini.
  2. „Super Bunici 2.0” propus de Asociația Eduevo
    Se vor organiza ateliere artistice și recreative pentru vârstnicii din Brașov, ajutându-i să combată singurătatea și să își mențină autonomia. Atelierele includ pictură, muzică, mișcare, reciclare creativă și activități în natură, toate menite să îmbunătățească starea emoțională și mentală a participanților.
  3. „Psiholog în Școala de la sat/Școala Părinților” propus de Asociația Grow and Know
    Se va oferi suport psihologic în școlile din mediul rural, prin sesiuni de terapie de grup și individuale pentru elevi, profesori și părinți. Scopul este de a crea un mediu educațional sănătos și de a aborda problemele emoționale și sociale ale copiilor din Budila.
  4. „Cei de IERI pentru cei de AZI! Pentru un viitor mai bun” propus de A.D.D.I.P. (Asociația pentru dezvoltarea Durabilă și Integrare Profesională)
    Proiectul implică 7 foști beneficiari din centrele de plasament care devin mentori pentru 15 tineri aflați în grija statului. Activitățile includ sesiuni de mentorat, ateliere de dezvoltare personală și profesională și sesiuni de informare și învățare, menite să sprijine tinerii în tranziția către viața adultă.
  5. „Călătorie spre incluziune 2” propus de Asociația Bastonul Alb
    Vor avea loc ateliere de orientare și mobilitate, cursuri de tehnologie asistivă și activități sportive pentru nevăzătorii din Brașov. Scopul este de a crește nivelul de independență și integrare socială pentru persoanele cu deficiență de vedere.
  6. „Dăruiește un dascăl și a doua șansă copiilor care vor să meargă la școală!” propus de Asociația Casa Bună Sânpetru
    Se vor oferi sesiuni de învățare pentru copiii care nu frecventează școala, ajutându-i să obțină cunoștințele de bază necesare pentru integrarea în sistemul de învățământ. Activitățile includ lecții de citit, scris și matematică, desfășurate în cadrul Casei Bune din Sânpetru cu ajutorul unui învățător.
  7. „Safe childhood – Prevenție și Intervenție Timpurie” propus de Asociația Rază de Speranță În Intervenția și Terapia Tulburărilor din Spectrul Autist
    Servicii de prevenție și psihoeducație, oferite de profesioniști, pentru copiii cu tulburări de dezvoltare din creșele din Brașov. Scopul este de a interveni timpuriu pentru a maximiza recuperarea și a asigura șanse egale pentru toți copiii.
  8. „Adolescenţi mai puternici în lupta cu bullying-ul şi dependențele” propus de Asociația Educația Te Salvează
    Proiectul implică părinți, profesori și elevi în activități și seminarii pentru a combate bullying-ul și consumul de substanțe interzise. Scopul este de a crea un mediu școlar sigur și sănătos, în care fiecare tânăr se simte valorizat și în siguranță.
  9. „Ateliere pentru un Viitor Sustenabil” propus de Asociația Adapt Clima Pro Terra
    Proiectul organizează ateliere ecologice și campanii de conștientizare în școlile și instituțiile publice din Brașov. Scopul este de a educa tinerii și comunitatea despre protecția mediului și gestionarea sustenabilă a resurselor.

Toți cei interesați sunt invitați să afle povestea cauzelor, să cunoască organizațiile și ambasadorii, să devină donatori sau alergători direct pe site-ul www.brasovheroes.ro. Site-ul garantează transparența, donațiile și înscrierile fiind actualizate zilnic astfel încât în timp real se poate vedea suma strânsă de fiecare cauză.

Un eveniment efervescent

Datorită implicării de care a dat dovadă comunitatea, an de an Fundația Comunitară Brașov construiește o comunitate a binelui, a empatiei și a generozității. Orice donație, fie că este una de 100 lei sau de 700 de lei, va ajunge acolo unde donatorii aleg și unde este nevoie. Ei se pot bucura de faptul că reușesc să contribuie la schimbarea în Bine a vieților celor aflați în nevoie sau cu șanse limitate de a avea viitorul pe care îl merită. Datorită sprijinului celor solidari se realizează schimbările dorite în viețile a sute de oameni și animale din comunitate, iar acest lucru se simte în energia evenimentului.
„Este incredibil de emoționant și de încurajator pentru noi să vedem efervescența pe care Brașov Heroes o generează an de an. Vedem persoane care nu aleargă de obicei, dar care își găsesc acum motivația să activeze sportivul din ei pentru binele celor din jur. Vedem persoane care fac sport cu regularitate, dar acum își măresc scopul și impactul, mobilizându-și gașca de prieteni să contribuie. Vedem familii care își învață copiii puterea Binelui împreună și au ocazia să o facă într-un cadru distractiv și relaxant, în natură! Este incredibil că toate acestea vin să încurajeze proiecte locale valoroase, care primesc susținere, încredere și un ajutor important pentru a deveni realitate și pentru a schimba în bine Brașovul pentru noi toți”, a declarat Iulia Teodora Florea, director executiv al Fundației Comunitare Brașov, organizatorul Brașov Heroes.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button