Expres

Se anunță scumpiri pentru cei care au vicii

  • scumpiri.jpg

Cele două partide aflate la guvernare au discutat luni în şedinţe paralele un nou pachet de măsuri fiscale care vor afecta bugetul a milioane de români. Printre ele se numără şi deduceri ale impozitelor, dar şi taxe mai mari pe tutun, alcool şi jocuri de noroc. Aceste măsuri, deşi au fost discutate intens astăzi de liderii politici, ar urma să fie analizate abia miercuri în Coaliţie.

Ceea ce este cert în acest moment este că ambele partide îşi doresc ca TVA să fie majorat de la 1 ianuarie pentru produsele care conţin zahăr, de la 9% la 19% şi, de asemenea, şi în cazul HORECA TVA se va majora de la 5 la 9%.

Există şi alte măsuri pentru care vor exista discuţii în perioada următoare şi anume deducerile pe impozitul pe venit propuse de PSD. Toate aceste măsuri ar fi trebuit adoptate până cel târziu la 1 iulie 2022, mai ales că unele ar putea intra în vigoare chiar la începutul lunii viitoare (majorarea accizei la ţigări), iar altele la 1 ianuarie 2023.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button