Expres

Schimb de colinde Ucraina – Brașov

Schimb de colinde Ucraina – Brașov

Se știe, Brașovul a devenit, din februarie 2022, unul dintre cele mai ospitaliere orașe din România pentru cei nevoiți (mai ales femei și copii) să fugă din calea războiului din Ucraina. Unii doar au trecut, alții au rămas și încearcă, măcar pentru un timp, să uite și să ducă o viața cât mai aproape de ceea ce au lăsat în urmă acasă. Pentru ca românii să-i cunoască mai bine, refugiaţii ucraineni au pregătit un spectacol de colinde şi tradiţii de Crăciun din țara lor. Și vor face „schimb” cu colindători autohtoni, într-un eveniment, care are loc mai întâi la Brașov, apoi la București.
Concertul de la Brașov, aflat la a doua ediție, se va desfăşura la Sala Patria a Filarmonicii Brașov, duminică, de la ora 19.00.
Intrarea este liberă, însă este necesară înregistrarea la eveniment, din cauza locurilor limitate. Înscrierea se face aici.

„Vă invităm să vă alăturați pentru a cânta colinde ucrainene și românești la evenimentul nostru festiv, unde tradițiile și bucuria noastră de a sărbători împreună vor fi îmbinate. De ce te vei bucura de acest schimb unic de colinde? Împărtășirea moștenirii culturale bogate: colindele fac parte dintr-o tradiție lungă care a fost transmisă din generație în generație. Veți primi o broșură cu transliterații ale tuturor colindelor, astfel încât să puteți participa! Sunt o modalitate de păstrare și transmitere a identității unice a fiecărei națiuni. BUCURIE! Colindele creează o stare de sărbătoare pentru a te pregăti pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou. Comunitate: cântatul împreună creează un sentiment de unitate și de a fi parte dintr-o singură familie umană”, se arată pe pagina de Facebook AMURTEL, organizatoarea spectacolului.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button