Expres

Scandalul E.coli. Brânză românească retrasă din trei ţări UE!

 

Produsele firmei Lactate Brădet vor fi retrase din trei țări din Uniunea Europeană (Italia, Franţa, Germania), în urma unei alerte. A fost emisă la sesizarea autorităţilor italiene, în sistemul Comisiei Europene privind siguranţa alimentară (RASFF), şi atrage atenţia asupra riscului existenţei bacteriei „Escherichia coli în brânză de oaie provenind din România“, conform Mediafax.

Autorităţile italiene au confirmat că sunt suspiciuni că ar exista o legătură între brânza de oaie produsă de Brădet și cazul copilului din Florența internat în spital cu E.coli. Infecţia intestinală de care suferă copilul român de 14 luni e posibil să fi fost provocată de consumul de brânză provenind din România, au arătat două laboratoare din Italia.

Amintim că recent ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, declara că bacteria E. Coli O26, care a fost cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din judeţul Argeş, a fost descoperită în produse lactate ale firmei „Lactate Brădet“ din Argeş. Ulterior, acesta a spust că dovada legăturii dintre brânza cu E.Coli şi cazurile bebeluşilor din Argeş îmbolnăviţi nu există.

Revenim cu amănunte


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare