Expres

Şase copilaşi ţinuţi într-o pivniţă

Şase copilaşi ţinuţi într-o pivniţă

Șase copii, toți cu vârste sub cinci ani, au fost găsiți trăind într-o pivniță abandonată din Austria, în micul sat Orbritz, alături de un bărbat austriac de 54 de ani și soția sa. 

Autoritățile locale cred că familia locuia în pivniță de câteva luni, dar au existat mai multe plângeri la adresa lor, în ultimele săptămâni.

Potrivit The Telegraph, când Poliția a sosit, bărbatul s-a baricadat în pivniță. Ulterior, ofițerii au reușit să intre și l-au arestat.

Ancheta a început după ce bărbatul ar fi atacat serviciile sociale cu spray cu piper și a opus rezistență în fața autorităților, potrivit The Sun.

După ce a fugit de la fața locului, asistenții sociali au anunțat autoritățile care au investigat apoi întreaga incintă.

În pivniță au fost găsite și mai multe arme, care acum sunt verificate pentru a vedea dacă acestea erau deținute ilegal de bărbat.

Se crede că austriacul ar face parte din Reichsbürger, un grup de extremă dreapta.

Nu este clar de cât timp locuiau cei opt membri ai familiei în pivniță, dar aveau uși, ferestre, apă și electricitate.

Fără certificate de naștere

Camerele de supraveghere din fața pivniței erau deosebit de enervante, iar locuitorii auzeau uneori voci de copii în subsol și de îndată ce se apropiau se făcea liniște”, a declarat Erich Greil, viceprimarul Orbritz.

Poliția a spus că nu a existat nicio sugestie de abuz sexual asupra copiilor găsiți în pivniță.

Guvernatorul districtului Hollabrunn a spus că cei mici nu au fost nici închiși și nici ținuți în condiții rele, după ce au fost examinați la un spital, în prezența mamei lor.

Cei șase copii au fost preluați de asistenții sociali, după ce autoritățile nu au reușit să le găsească certificatele de naștere din Austria.

Părinții au susținut că nu le au, pentru că cei mici s-au născut în Anglia. Nu este clar dacă au cetățenie britanică.

Şase copilaşi ţinuţi într-o pivniţă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button