Expres

Sărbătoare specială la Zoo Brașov

Sărbătoare specială la Zoo Brașov.

Luni, 23 octombrie, e Ziua Internaţională a Leopardului Zăpezilor, iar exemplarele aflate la Grădina Zoologică Braşov vor fi sărbătorite şi ele. „Având în vedere faptul că în zilele de luni grădina este închisă, evenimentul va fi marcat cu o zi mai devreme de data oficială. Astfel duminică, 22 octombrie 2023, îi invităm pe toţi braşovenii, şi nu numai, să participe la o serie de activităţi dedicate acestui fascinant animal, supranumit şi «fantoma munţilor»”, a transmis Alin Pînzaru, directorul Zoo Braşov.
Evenimentul începe la ora 10.00, cu acţiunea „Happy Birthday”. Timp de 2 ore, „cadourile delicioase” pregătite de Zoo (cutii, gata aranjate, cu hrana preferată a leoparzilor) vor fi duse de vizitatori la ţarcul animalelor, să fie dăruite.
La ora 12.00, începe a doua parte a programului: „De vorbă cu îngrijitorii”. Lucruri interesante despre leoparzii zăpezilor şi preocupările lor vor fi spuse chiar de oamenii care îngrijesc cu drag aceste animale.

Sărbătoare specială la Zoo Brașov. Programul evenimentului:

  1. Ora 10.00: HAPPY BIRTHDAY – LEOPARZII ZĂPEZILOR

(10 – 99 ani, activitate creativă pentru toate vârstele)

Bine ați venit la Ziua Internațională a Leopardului Zăpezilor! Cadouri! Surprize!

Vom pregăti împreună cu copiii «cadouri delicioase»! Vor fi aduse în prealabil «cutiile», gata aranjate, și hrana preferată a leoparzilor. Împreună, vom pregăti cadourile, apoi vom merge la țarcul leoparzilor zăpezii să le dăruim”.

  1. Ora 12.00: DE VORBĂ CU ÎNGRIJITORII

(10 – 99 ani, activitate pentru toate vârstele)

„Haideți să admirăm și să aflăm lucruri interesante despre leoparzii zăpezilor și preocupările lor spuse chiar de oamenii care îngrijesc cu drag aceste animale. Vom afla informații despre amenințările cu care leoparzii zăpezilor se confruntă în sălbăticie și cum putem participa la activitățile de conservare, cum putem proteja natura”,

  1. Ora 13.00: LEOPARDUL ZĂPEZILOR – FANTOMA MUNȚILOR

(8 – 15 ani, joc interactiv )

Obiectivul jocului: simularea impactului dezvoltării teritoriale asupra vieții sălbatice, înțelegerea faptului că pierderea habitatului în general este considerată una dintre cele mai critice probleme cu care se confruntă viața sălbatică în ziua de azi.

  1. Ora 15.00: SĂ SĂRIM CA LEOPARDUL – ŞTIAŢI CĂ

(10 – 99 ani, activitate pentru toate vârstele)

Vor fi prezentate informații considerate a fi mai puțin cunoscute vizitatorilor, diverse curiozități din viața leopardului zăpezilor.


Leopardul zăpezilor trăieşte în habitatele montane reci din Asia Centrală şi de Sud. Cu toate acestea, această specie rară se confruntă cu numeroase ameninţări, inclusiv vânarea ilegală şi reducerea habitatului său din cauza dezvoltării umane, în prezent mai existând între 3.000 şi 6.000 de exemplare, dintre care 2000 sunt în grădinile zoologice din întreaga lume.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button