Expres

S-au aprins luminițele de Crăciun, în Brașov (foto). Piața Sfatului, plină până la refuz

În această seară s-au aprins luminițele de Crăciun, în Brașov.


Brașovenii și turiștii au umplut până la refuz Piața Sfatului și străzile adiacente.
Primarul Allen Coliban a apăsat butonul pentru aprinderea luminițelor.
200.000 de leduri luminează bradul de Crăciun din Piața Sfatului. Alte 800.000 s-au aprins în centrul istoric al Brașovului, în cartierul Șchei și pe principalele bulevarde ale orașului.


Tot astăzi, și-a deschis porțile și cel mai mare Târg de Crăciun pe care Brașovul l-a deschis până acum. Sunt 60 de căsuțe cu bunătăți, meșteșuguri și artizanat. Brașovenii și turiștii pot gusta plăcinte brașovene, coapte pe lespede, castane coapte, jumări și untură pe pâine, caltaboși și cârnați, ceai, vin și țuică fiartă, turtă dulce. De asemenea, vizitatorii târgului vor putea să cumpere decorațiuni și ornamente de Crăciun, șosete și mănuși de lână împletită și haine din lână împâslită.

„Brașovul și-a regăsit haina de sărbătoare. Vă invit pe toți să gustăm din magia iernii la Brașov. Aici, în Piața Sfatului, unde avem bradul luminat, avem Târgul de Crăciun; în Piața Sfântul Ioan, unde avem un patinoar la dispoziția tuturor brașovenilor; în cinematograful Astra, unde, pe parcursul lunii decembrie, vom avea Magia iernii la cinema, cu program diferit în fiecare zi; și în general să ne bucurăm de tot ceea ce are Brașovul de oferit, atât în centrul istoric, cât și în cartiere. Avem lumini și haine de gală peste tot. La mulți ani, brașoveni! La mulți ani, România!”, le-a transmis primarul Allen Coliban brașovenilor și turiștilor, din Piața Sfatului.

Noutate: S-au aprins luminițele și pe principalele bulevarde din oraș

Anul acesta, pe lângă centrul istoric și Șchei, au fost montate decorațiuni de Crăciun și pe marile bulevarde: Calea București (tronsonul cuprins între Spitalul Județean și str. Toamnei), b-dul M. Kogălniceanu, str. Iuliu Maniu, b-dul Griviței (între str. 13 Decembrie și b-dul M. Kogălniceanu), b-dul 15 Noiembrie (până la sensul giratoriu de la intersecția cu Calea București și Toamnei), str. 13 Decembrie (Ceasul Rău – b-dul Gării), Hărmanului (între CEC și b-dul Gării), b-dul Victoriei, b-dul Gării (între str. Hărmanului și str. 13 Decembrie), str. Toamnei.
De asemenea, iluminat festiv s-a aprins și în parcurile Titulescu, Trandafirilor, Tractorul și pe pietonalul Uranus.
S-a deschis și patinoarul gratuit din Piața Sf. Ioan. De asemenea, a început ,,Magia filmelor la Cinematograful Astra”, unde timp de o lună brașovenii se pot bucura, tot gratuit, de filme care au făcut istorie în cinematografia internațională. Moș Crăciun și-a deschis studioul chiar lângă patinoarul din Piața Sf. Ioan.

,,Magia iernii” aduce la Brașov, în luna decembrie, peste 100 de evenimente: de la colinde, concerte, la Moș Crăciun, care va veni zilnic în Piața Sfatului, între 17 și 23 decembrie, la ateliere de fabricat decorațiuni de Crăciun și cadouri, la Ziua Dărniciei în Piața Unirii, la patinoarul gratuit din Piața Sf. Ioan, cinema-ul Stelarium din Piața Brassai sau Magia filmelor de la cinema Astra.Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
5 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] S-au aprins luminițele de Crăciun, în Brașov (foto). Piața Sfatului, plină până la refuz […]

1 an în urmă

[…] pentru defilare au coincis cu deschiderea Târgului de Crăciun «Magia iernii 2022», marcată de aprinderea luminilor festive în Piața Sfatului, în […]

1 an în urmă

[…] acesta, bradul amplasat în Piața Sfatului din Brașov cu prilejul sărbătorilor de iarnă a fost inclus de European Best Destinations […]

1 an în urmă

[…] S-au aprins luminițele de Crăciun, în Brașov (foto). Piața Sfatului, plină până la refuz […]

1 an în urmă

[…] lansate din 5 locuri din Brașov. Trei cunoscuți DJ din Brașov vor mixa pe scena amplasată în Piața Sfatului. Show-ul va fi transmis live pe Kiss FM și Kiss […]

Back to top button