Expres

S-a stins profesoara Liliana Alic

S-a stins profesoara Liliana Alic. Facultatea de Litere a Universității „Transilvania” din Brașov a făcut anunțul. Prof. dr. Liliana Alic avea 68 de ani și activa încă la Catedra de limba franceză.
„Facultatea de Litere deplânge plecarea subită și tristă din mijlocul nostru a doamnei profesoare Liliana Alic, o prezență aflată timp de trei decenii în centrul colectivului nostru de limba franceză, al programelor de studii și al evenimentelor științifice și profesionale francofone.
Prof. dr. Liliana Alic s-a născut la 2 ianuarie 1955. A absolvit în anul 1978 Facultatea de Limbi Străine a Universității București, specializarea Limba și literatura franceză – limba și literatura engleză. În anul 2004 a obținut titlul de doctor în filologie al aceleiași universități. A fost profesoară de limba franceză la Liceul Pedagogic din Brașov. Din 1993 a devenit cadru didactic al Universității Transilvania din Brașov, lucrând în cadrul Departamentului de Lingvistică teoretică și aplicată al Facultății de Litere. A coordonat programul de studii Limbi Moderne Aplicate (2005 – 2012), programele de studii masterale Traducere și interpretariat din limba franceză în limba română, respectiv Studii de limbă și cultură franceză și a fost conducătoare de doctorat în domeniul filologiei, specialitatea limba franceză contemporană.

Profesoară riguroasă și apreciată, doamna Liliana Alic a fost și autoare de cărți și capitole de cărți, a publicat numeroase articole științifice în reviste de nivel național și internațional. A organizat colocvii naționale si internaționale (Colloque de langue et littérature française „Continuité et modernité du français”) precum și sesiuni de formare pentru studenții de la masterul de traducere pe care l-a coordonat. (…) Requiescat in pace”.

Înmormântarea are loc astăzi de la ora 13:00, la Biserica Sfânta Treime din Șchei.
Dumnezeu s-o odihnească!

Credit foto: Facebook / Facultatea de Litere


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
19 zile în urmă

Altă ,,subită”? Cu câte doze s-o fi protejat și imunizat?
,,SIGURE ȘI EFICIENTE”!

Willy
Răspunde la  Barbu Gh.
19 zile în urmă

Despre rusnacul patinator care s-a dezmembrat subit nu ai grohait nimic, nu ai guitat cate Sputnik V a halit?

Back to top button