Expres

S-a stins inegalabilul profesor Ioan Pancea

S-a stins inegalabilul profesor Ioan Pancea

Cu o activitate muzicală și pedagogică ce însumează cinci decenii, profesorul brașovean Ioan Pancea lasă în urma sa mii de elevi pe care i-a descoperit, îndrumat și al căror talent l-a șlefuit cu exigență. Chiar dacă în 2020 ieșise la pensie, profesorul Pancea era și acum în plină activitate. Vestea plecării sale i-a îndurerat și pe cei care i-au fost cu multă vreme în urmă ucenici și pe părinții lor. Pe Facebook curg postările emoționante de tristețe, dar și de recunoștință, însoțite de fotografii și clipuri video ce atestă munca sa bogată și intensă și cât a fost de iubit.
Reprezentanții Palatului Copiilor, unde a activat de pe vremea când se numea Palatul Pionierilor, au scris un asemenea mesaj:

„A plecat dintre noi un OM, PRIETEN, COLEG, un dascăl dedicat, iubit de colegi și generații de elevi ce vor rămâne cu amintirea anilor de îndrumare cu pasiune pentru lumea plină de frumos a muzicii. Pentru cel care a fost Profesor Ioan Pancea un gând pios și sincere condoleanțe familiei
Pentru cel ce’a fost în nota vieții muzichie pe pământ,
Și acum cântă odihna cerului în colind sfânt,
Și de cade lacrima
Ea va fi, în murmur blând,
Floare dalbă cu suspin,
Pentru Domnul Pancea în Amin.
Odihnă cu cer colindat să vă fie dat!”.

Nu a fost singura instituție cu care a colaborat.
„Cu o carieră de aproape 50 de ani, în care a format/îndrumat/coordonat generații întregi de copii și adolescenți ducându-i pe drumul muzicii de calitate și cu care a făcut performanță la o mulțime de concursuri, domnul Ioan Pancea și-a câștigat pentru eternitate locul în inimile codlenilor.
Altruist, empatic, profesionist, bun pedagog, dar mai ales un om cu un suflet uriaș, maestrul Ioan Pancea ne-a lăsat o moștenire incredibilă.
Pentru tot și pentru toate, vă mulțumim!
Dumnezeu să vă odihnească în liniște și pace!”
, se arată pe pagina de Facebook – Casa de Cultură a Municipiului Codlea.

„Astăzi profesorul multor generații și cel ce a descoperit serii întregi de talente muzicale ne-a părăsit. Profesorul Ioan Pancea a plecat azi în ceata îngerilor unde va veghea la parcursul elevilor săi și ii va proteja! Mulțumim pentru toate vocile descoperite și ghidate spre a atinge cele mai înalte culmi în muzică!!! Dumnezeu să vă odihnească în pace și sincere condoleanțe familiei îndurerate!”, a scris unul dintre foștii elevi.

Iar mama altui ucenic a lăsat un mesaj plin de gratitudine: „Cum am putea oare să vă mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru copiii noștri? Ne-ați lăsat un mare gol în suflet. Veți trăi prin tinerii pe care cu atât de mult devotament și pasiune i-ați format. Vă vom purta o veșnică prețuire, maestre! Știm că ne veți veghea de acolo de unde sunteți, iar noi vă vom purta în suflet pe vecie. Dumnezeu să vă odihnească în pace!”.

Priveghiul are loc astăzi, de la ora 17:00, la Biserica Sfinții Trei Ierarhi și Sfântul Apostol Bartolomeu, a anunțat Clubul copiilor Codlea.

Slujba de înmormântare are loc joi, 7 decembrie, de la ora 12:00, tot la Biserica Sfinții Trei Ierarhi și Sfântul Apostol Bartolomeu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button