Expres

S-a stins din viață un mare compozitor

S-a stins din viață un mare compozitor

Compozitorul Mircea Drăgan, fost membru al formațiilor Sideral (1965-1968), Mondial (1968-1972), Romanticii (1972-1991), membru în Consiliul UCMR și in Biroul Sectiei de muzica pop, a încetat din viață la vârsta de 78 de ani.

Mircea Drăgan s-a născut pe 20 mai 1945. Născut într-o familie de muzicieni, bunicii au fost muzicieni, a învăţat pianul de la 4 ani, apoi a urmat studiile Conservatorului din Bucureşti.

Din 1984 s-a dedicat meseriei de compozitor, a început compoziţiile din ’69, dar succesele au venit ceva mai târziu, prin ’76 cu «Soare şi foc», albumul cu Romanticii, «Mâine», piesa care a câştigat premiul de compoziţie şi interpretare în Germania. A avut nenumărate succese din punct de vedere muzical.

Potrivit TopRomanesc.ro, din 1978 Mircea Drăgan a lucrat ca regizor muzical, maestru de sunet, aranjor, instrumentist în studioul personal, în care a realizat înregistrări pentru formaţia Romanticii, alături de care a cântat, dar şi pentru numeroşi artişti – Margareta Pâslaru, Ştefan Hruşcă, Vasile Şeicaru, Gheorghe Gheorghiu, Victor Socaciu, Nicu Alifantis, Mirabela Dauer, Corina Chiriac, Silvia Dumitrescu, Monica Anghel, Angela Similea, Ştefan Bănică jr, Daniel Iordăchioaie, Elena Cârstea, Loredana Groza, Mihai Constantinescu, Anastasia Lazariuc, Alexandru Arşinel, Carmen Trandafir.

Articole asemănătoare

S-a stins din viață un mare compozitor. Din discografia compozitorului Mircea Drăgan fac parte albumele: „Romanticii” (1973), „Soare şi foc” (1985), „Mondial” (1969, 1971), „Remember Mondial” (1995,1998), „Succese pop româneşti” – vol. l şi vol 2.

În 2005 a publicat cartea „Muzica vieţii mele”, apărută la Editura Curtea Veche.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Mariana
4 luni în urmă

Dumnezeu sa-l odiheasca in pace!

Back to top button