Expres

S-a mai stins un jurnalist brașovean

S-a mai stins un jurnalist brașovean. Dorin Dumitrele, redactor și realizator radio și TV, dar și publicist, a plecat dintre noi la 70 de ani.

Dorin (Dorian, după cum apare pe conturile sale sociale) a fost absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, dar a făcut carieră în presă, ca redactor la Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), dar și la radiouri și televiziuni locale din Brașov.
„Realizez și produc emisiuni de radio și televiziune. Scriu cărți și compun muzică. Proiectez înființarea unui post de radio și televiziune cu programe sociale și de cultură, mai ales. Îmi doresc o colaborare pentru acțiuni concrete în Media de a educa ignoranța, superficialitatea și suficiența”, a scris el pe profilul său LinkedIn.
Era în continuare activ, iar în ultimii ani a fost remarcat ca autor al cărții „Cerbul cerbilor de aur” – o istorie a edițiilor de festival internațional „Cerbul de Aur”, din perioada 1968-2009. Lansarea de carte a avut loc în 2018, la aniversarea a 50 de ani de la prima ediție, invitați de onoare fiind Ricky Dandel și Laurențiu Cazan.
S-a mai stins un jurnalist brașovean. Un omagiu i-au adus astăzi mai mulți prieteni și colegi de breaslă. Cristea Ioniță, care a dat pe Facebook trista veste, spune că Dorin Dumitrele avea pregătită deja un volum despre ultima ediție, cea din 2019, a festivalului „Cerbul de Aur”.
Iar Matei Schinteie a scris: „Dumnezeu să-l bucure acolo unde este acum! Un omagiu îi aducem noi colegii lui de breaslă prin ultimul interviu care l-a acordat”.

S-a mai stins un jurnalist brașovean Un omagiu emoționant i-a adus și cantautorul Laurențiu Cazan, care a postat și un video cu un fragment dintr-o piesă pe care a cântat-o într-un studio TV local, la o emisiune în care gazdă i-a fost Dorin Dumitrele.
„Dorian Dumitrele a fost unul dintre cei mai talentați și harnici jurnaliști de pe la noi, care, de-a lungul anilor, a reușit să prezinte, în emisiunile sale realizate la radio și televiziune, în articolele de ziare și reviste, o istorie adevărată, văzută și nevăzută a lumii artistice, în mod special fenomenul de glorie a culturii noastre românești – Festivalul Internațional de la Brașov – «Cerbul de Aur» («The Golden Stag»).
Cu dedicație pentru tine, Dorin, drag prieten… Drum lin spre stele!!!… «Forever wandering» – music & lyrics: Laurenţiu Cazan.
«Forever wandering on the green land…
Forever wandering, give me your hand!…»
(«Mereu hoinărind peste o întindere verde…
Mereu hoinărind, dă-mi mâna ta!…»)
”.

Dumnezeu să-l odihnească!


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads


Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button