Expres

S-a încheiat a opta ediție a programului educativ „Şcoala Siguranţei Tedi”

Cea de-a VIII-a ediție a Progamului național „Şcoala Siguranţei Tedi” a ajuns la final. Programul, elaborat și implementat de Poliţia Română în colaborare cu Ministerul Educației și cu firma „Maspex” România, este structurat sub forma unor lecții concepute special pentru cadre didactice, elevi din clasele I și părinții acestora, în scopul educării și îmbunătățirii siguranței copiilor.


„Principalele obiective ale Programului constau în transmiterea cunoștințelor referitoare la siguranța pe străzi, în incinta școlii și acasă, astfel încât copiii să reușească să evite şi să reacţioneze corect şi prompt în cazul pericolelor la care sunt expuși atunci când se confruntă cu noi provocări, sau se află în situația în care vor lua primele decizii fără ajutorul părinților”, au explicat polițiștii brașoveni.


Programul a debutat în anul 2015, iar în prezent este considerat unul dintre cele mai ample programe educative implementate la nivel național. Edițiile programului se desfășoară anual, din luna noiembrie până în luna iunie, finalizându-se înainte de vacanța de vară a elevilor. Lecțiile din cadrul campaniei sunt actualizate an de an, astfel încât sfaturile și soluțiile oferite beneficiarilor să fie adecvate vârstei și timpurilor.


De la debutul celei a VIII-a ediție a Progamului, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov, prin Biroul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, au desfăşurat 45 de sesiuni de informare în 27 unități de învățământ din județul Brașov, atât în mediul urban cât și în cel rural. Astfel, în mediul urban au fost susținute 37 de sesiuni în 19 unități de învățământ (din Brașov, Codlea, Ghimbav, Făgăraș și Săcele), iar în mediul rural au fost susținute 8 sesiuni de informare, în 8 unități de învățământ (din Bod, Budila, Crizbav, Dumbrăvița, Feldioara, Homorod, Jibert și Vulcan).


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare