S-a inaugurat primul laborator pentru carne hibrid din România
S-a inaugurat primul laborator pentru carne hibrid din România.
Facultatea de Inginerie Alimentară a Universității de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, în parteneriat cu The Family Butchers, a lansat primul „Laborator al Consumatorului” dedicat dezvoltării produselor din carne hibrid. Acesta face parte din proiectul EIT Food RIS Consumer Engagement Labs 2024, care are ca scop îmbunătățirea relației dintre consumatori și industria alimentară.
S-a inaugurat primul laborator pentru carne hibrid din România
Noul laborator va aduna sugestii și feedback direct de la consumatori, având ca obiectiv adaptarea produselor alimentare din carne hibrid la preferințele acestora. Produsele hibrid sunt o combinație între carne și ingrediente vegetale, precum mazăre, năut, linte, ciuperci și proteine din semințe. Aceste alimente sunt caracterizate de un conținut redus de carne și grăsimi, fiind bogate în proteine, fibre și compuși bioactivi benefici pentru sănătate, conform RoAliment.ro.
Proiectul menționat are scopul de a răspunde cerințelor pieței și de a promova soluții alimentare inovatoare, care răspund nevoii tot mai mari de produse sustenabile.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.
Oase si resturi hibride face laboratorul? Macar acum de sarbatori sa ii mai aruncam cate un ciolan hibrid latraului putinist barbughe caci saracul s-o fi saturat de cate laturi a inghitit tot anul.
Boschetele deviant iar latră de foame pe aici și-n special la fițuica „progresistă” bezebea.
Atâta poate, atâta „însăilează”.