Expres

Romii dau în judecată organizatorii recensământului

Romii dau în judecată organizatorii recensământului

Partida Romilor ”Pro Europa” dă în judecată organizatorii recensământului populației și locuințelor derulat anul trecut pe motiv că numărul membrilor etniei este unul mic.

Liderul organizației de tineret a Partidei Romilor Cluj, Dragoș Roșianu, susține că procentele aferente romilor sunt mici în mod deliberat.

Au fost numeroase cazuri de familii de romi care nu au fost recenzate la nivel național, înclusiv în județul Cluj, scrie Cluj 24.
„Suntem nemulțumiți de procentele pe care le au romii la recensământ. De exemplu, în județul Cluj, în 2011 erau înregistrați 21.000 de romi, iar acum am ajuns la 17.000, cifră care nu e reală.

Au fost localități unde familii de romi nu au fost recenzate, nu a trecut niciun recenzor să îi întrebe ceva.

Au fost și cazuri în care anumiți primari au pus recenzori apropiați de-ai lor pentru a încasa bani pentru recenzarea din teren dar, pe de altă parte, și de a-i face pe romi să nu se declare romi”, a spus Roșianu.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Ce-o fi aia „rom”? Rom „Havana Club”? Eu știu de țigani, nu de „romi”.

Back to top button