România va produce drone militare împreună cu Israelul, la IAR BRAȘOV
Cel mai mare producător aerospațial israelian, Israel Aerospace Industries (IAI), a semnat un acord de cooperare cu IAR Brașov pentru producția de aeronave fără pilot (UAV). Cele două companii și-au propus, astfel, să producă cel mai avansat model israelian de aeronavă fără pilot, Tactical Heron.
În plus, compania israeliană va înfiinţa în România o academie pentru formarea operatorilor şi a tehnicienilor pentru aceste drone. Aeronavele fără pilot care vor fi construite în Brașov vor fi concepute pentru misiuni tactice pe câmpul de luptă și servesc în principal forțelor terestre. Va fi, practic, un transfer de cunoștințe între specialiști, dar de proiectarea, producția componentelor și integrarea, asamblarea și întreținerea lor se vor ocupa românii.
„Acordul de cooperare se bazează pe experienţa vastă atât a IAI, cât şi a IAR-Brasov în activităţi de proiectare, fabricare, asamblare şi testare, pentru a dezvolta cel mai avansat model UAV Tactical Heron”, se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.
Tactical Heron al IAI este un UAV conceput pentru misiuni tactice. Aparatul poate efectua mai multe misiuni cu diferite sarcini utile şi include cele mai avansate tehnologii pe care IAI le poate oferi. Acest model face parte din familia UAV a IAI şi este proiectat pe baza cunoştinţelor extinse în domeniu ale companiei, acumulate pe parcursul a aproape 50 de ani.
„Specialiştii noştri au vizitat recent fabrica IAI din Malat şi suntem încrezători că acordul dintre IAR şi IAI va genera valoare pentru ambele părţi. Producţia la IAR Braşov a unor UAV-uri precum Tactical Heron, care încorporează cele mai noi tehnologii la nivel mondial, va fi un plus major pentru afacerile companiei noastre şi pentru imaginea şi reputaţia industriei româneşti de apărare în general”, a declarat directorul general al IAR Braşov, Laurian Anastasof.
„Sunt încântat să asist la semnarea acordului cu IAR-Braşov, una dintre companiile lider din România. Asistăm la o tendinţă globală în creştere a «Make In», în care ţările preferă să producă singure în loc să importe. IAI se aliniază acestei politici şi colaborează cu companii locale din întreaga lume, în acest caz România, o ţară importantă către care IAI se străduieşte să furnizeze în continuare cele mai bune sisteme UAV din lume”, a declarat Moshe Levy, vicepreşedinte executiv şi director general al diviziei de avioane militare la IAI.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.