Expres

România: Şoferii proşti – indicator al unui guvern corupt

 

O statistică Global Status Report Safety 2015 arată că 1.25 milioane de oameni mor în fiecare an în accidente de maşină. Datele studiului arată un lucru şi mai îngrijorător: numărul de accidente rutiere în ţările corupte este mai mare.

James O’Malley, CityMetric, a făcut o corelaţie între numărul de accidente fatale dintr-o ţară şi corupţia guvernului, folosind România drept exemplu. „Tocmai m-am întors din România şi de multe ori am avut impresia că şoferii au luat lecţii de şofat din Grand Theft Auto (joc video)”, scrie James O’Malley. Acesta a povestit despre neregulile întâlnite pe străzile din Bucureşti. „Poliţiştii rutieri sunt foarte vizibili în Bucureşti, dar se pare că puţini se temn de ei: încălcarea regulilor este endemică, e clar că nu sunt capabili să aplice pe deplin legea…Condusul agresiv este un semn care sugerează că automobiliştii nu prea cred că ceilalţi vor respecta regulile“, a scris James O’Malley.

În 2013 în România s-au înregistrat 9.3 decese pe carosabil la 100.000 de oameni în comparaţie cu 2.8 în Marea Britanie.

Printre altele, corupţia poate influenţa riscul de accidente prin subminarea dezvoltării infrastructurii, prin aplicarea legii la modul preferenţial şi lipsa educaţiei. James O’Malley aminteşte şi de trecutul communist al României, de Nicolae Ceauşescu şi de schimbările din ultimii ani.

În 2015, România era țara cu cel mai mare număr de decese rutiere la un milion de locuitori (95), informează auto-bild.ro. E o valoare aproape dublă față de media de 51,5 decese înregistrată la nivelul Uniunii Europene. Conform statisticilor publicate de Comisia Europeană, anul trecut pe drumurile din UE și-au pierdut viața 26.000 de persoane.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button