Expres

Roger Waters, anchetat de poliția germană

Roger Waters, anchetat de poliția germană. Poliţia germană a anunțat vineri că a deschis o anchetă în legătură cu presupuse provocări în timpul unui concert recent din Berlin al legendarului solist Roger Waters, cofondatorul trupei Pink Floyd, printre acestea figurând în special purtarea unei ţinute de către artist care amintea de un ofiţer SS, scrie The Guardian.

Investigăm suspiciuni de incitare la ură, deoarece îmbrăcămintea purtată pe scenă este susceptibilă să glorifice sau să justifice regimul naţional-socialist şi să tulbure liniştea publică”, a subliniat pentru agenția franceză de presă purtătorul de cuvânt al poliţiei germane, Martin Halweg.
Imaginile publicate pe reţelele de socializare îl arată pe Waters purtând o haină lungă neagră şi banderole roşii în timpul concertului, care a avut loc pe 17 mai pe scena de la Mercedes-Benz Arena din capitala germană. Presa germană şi israelienă relatează, de asemenea, că în timpul concertului au apărut pe un ecran, scrise cu litere roşii, numele Annei Frank şi al jurnalistei palestiniano-americane de la postul Al Jazeera, Shireen Abu Akleh, ucisă într-un raid israelian în mai 2022.
Efectuăm o anchetă şi, odată ce procedura va fi finalizată, o vom transmite ministerului public pentru o evaluare juridică finală”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei, subliniind că va fi de competenţa parchetului să iniţieze eventuale urmăriri penale.
Roger Waters, în vârstă de 79 de ani, s-a făcut remarcat în ultimii ani prin luările sale de poziţie, în special în legătură cu războiul din Ucraina.

„Nu este adevărat că invazia rusă în Ucraina a fost neprovocată”, a declarat fostul solist vocal al celebrei trupe rock Pink Floyd, pe 8 februarie, în faţa Consiliului de Securitate al ONU, unde fusese invitat de Rusia să ia cuvântul.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Barbu Gh.
1 an în urmă

Hopaaa…. Gata, au revenît friții la vechile obiceiuri naziste? Doar părerea oficială contează? Doar aia este adevărată?
Nu ai voie să spui adevărul ca te vor arestat și condamnat?

Back to top button