Expres

Robert Frunzescu (Röszke): Ungaria, depășită de situație, scoate armata. Numărul refugiaților crește semnificativ cu fiecare oră – III

  • DSC_5030_192520.JPG
  • DSC_5056_192518.JPG
  • DSC_5063_192519.JPG
  • DSC_5006_192517.JPG
  • DSC_5067_192521.JPG
  • DSC_4955_192515.JPG
  • DSC_4953_192516.JPG
 

În ciuda eforturilor depuse de autoritățile ungare, de a menține sub atentă supraveghere refugiații, miercuri seară, lucrurile au scăpat de sub control. Imediat după lăsarea întunericului, într-una din tabarele improvizate de autoritățile ungare, câteva sute de refugiați s-au revoltat și au ales să se îndrepte, pe cont propriu, spre mijloacele de transport. Poliția ungară nu a reușit să-i oprească, moment în care Guvernul a revenit asupra deciziei de a scoate armata din cazărmi.

Costurile, plătite de un singur refugiat, pentru a se deplasa din Orientul Mijlociu în țările nordice ating sume între 3.000 și 5.000 de euro. Conform refugiaților, autoritățile ungare nu fac decât să încetinească deplasarea celor ce au ales să fugă din calea războiului.

Taberele improvizate de autoritățile ungare servesc la amprentarea refugiaților. De frica expulzării, tot mai mulți imigranți refuză să fie luați în evidență de poliția ungară, încercând să găsească noi modalități pentru a se face pierduți și nevăzuți.

Majoritatea preferă să circule în paralel cu calea ferată. În Ungaria destinația preferată este Budapesta, loc de unde refugiații se pot orienta pentru a se deplasa către Marea Britanie, Germania sau Austria. Mulți dintre cei care au ajuns în Roszke, Ungaria, au mers mai bine de 40 de kilomeri pe jos. Aici, în Ungaria, autoritățile îi așteaptă cu apă și mâncare. În ciuda îmbulzelii și a panicii create, bolnavii și familiile cu copii au prioritate, atât la intrarea în țară, cât și la apă și mâncare.

Inițial, oficialitățile Ungariei au construit un gard de sârmă ghimpată pe aproximativ 180 de kilometri. Văzând că nu are nici un efect asupra imigranților, care au găsit diferite modalități pentru a-l trece, Ministerul de Afaceri Interne din Ungaria a decis să permită refugiaților să intre în țară.

Numărul refugiaților continuă să crească în taberele din Ungaria, iar cea mai mare criză a refugiaților de după cel de-al Doilea Război Mondial nu arată că se va încheia prea curând. Totodată, Macedonia a instaurat stare de necesitate la granița cu Grecia și Serbia, unde în momentul de față se află câteva mii de oameni care se vor îndrepta către Ungaria.

Deși inițial se credea că Ungaria va fi doar o oprire din drumul lung spre libertate, se pare că, în cele din urmă, mulți refugiați nu mai vor sau nu își mai permit să părăsească țara care nu i-a primit tocmai cu brațele deschise.

CITEȘTE ȘI:

Robert Frunzescu (Röszke): S-a pierdut controlul asupra refugiaţilor!

Robert Frunzescu (Szeged): Refugiații nu mai au bani să părăsească Ungaria. Cum profită taximetriștii de pe urma lor


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare