Expres

Revine tramvaiul în Braşov? Legătura cu aeroportul… Exclusiv – Ce spune directorul RATBV

Revine tramvaiul în Braşov… Tramvaiul ar putea să revină în Braşov, după ce a dispărut din peisaj în 2006.

Acum, sunt şanse ca Braşovul să aibă din nou tramvai. Directorul RATBV, Marian Geman, a menţionat că ar fi interesant să se ajungă în apropierea Aeroportului Internaţional Braşov.

Marian Geman, director RATBV

Revine tramvaiul în Braşov… „Proiectul tramvaiului în Braşov este un subiect interesant. Toată lumea este conştientă de faptul că această construcţie va crea un deranj în infrastructura oraşului. Pe de altă parte, este unul dintre cele mai eficiente mijloace de transport. Nu aş putea să estimez care ar fi impactul financiar al investiţiei. Dacă va exista această investiţie, amortizarea se va întinde pe câţiva zeci de ani. Totul depinde, în mod evident, de ce puncte leagă. De unde pleacă şi încotro se îndreaptă. Suntem nostalgici şi ne uităm în istoria Braşovului şi arătă foarte romantic mocăniţa noastră care se ducea în centru şi care trecea pe actualul «Eroilor» şi se ducea către Dârste. Ulterior am avut celebrul 101, care lega cele trei mari platforme industriale ale Braşovului, Steagu Roşu, Tractorul şi Rulmentul. La momentul acesta, nu ştiu dacă ar fi un traseu eficient pentru tramvai. Însă, legarea a două comunităţi mari prin intermediul Braşovului s-ar putea să fie o idee. Respectiv să legi Săcele de Ghimbav, traversând Braşovul, ar fi interesant. Mai ales că vom avea în curând şi aeroportul şi ar fi frumos să duci tramvaiul în apropiere”, a declarat pentru www.mytex.ro directorul RATBV, Marian Geman.

Declaraţiile directorului RATBV:

Ce spune directorul RATBV despre pregătirile pentru iarnă, despre preţurile biletelor şi abonamentelor în 2023, dar şi alte subiecte interesante, în zilele următoare pe www.mytex.ro.

FOTO 1: http://brasov.stfp.net/?ttx=TdArticole asemănătoare

0 0 voturi
Article Rating
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comment
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Brai
11 zile în urmă

Transportul in comun e un dezastru! Foarte multe linii de transport, fără rost și foarte ineficiente. Mai mult, nu știi pe unde circula! Sunt scrise doar capetele de linie și nr liniei, când sistemul electronic îți permite să scrii tot… Citeşte mai mult »

Back to top button