Expres

Retragerea cu torțe, așa cum nu ați văzut-o (galerie foto-video)

Retragerea cu torțe, așa cum nu ați văzut-o

Final triumfal la Brașov pentru sărbătorirea Zilei Naționale (detalii aici) – retragerea cu torțe. „În cinstea acestui eveniment major din istoria noastră, dar și în memoria eroilor care au făcut sacrificiul suprem, sute de oameni s-au alăturat acestei ceremonii iluminate de flăcările purtate de militari. (…) La Brașov, în pas cu muzica militară a Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, torțele au fost aprinse în apropierea Bisericii Negre și au luminat itinerariul de deplasare până la sediul comandamentului Brigăzii 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa”. Aplauzele celor prezenți au însoțit fiecare moment al retragerii, simbolizând recunoștința noastră față de cei căzuți pentru idealurile patriei”, notează ofițerul de Informare și Relații Publice Gabriel Constantin, pe pagina de Facebook a Brigăzii 2 VM.

Retragerea cu torțe | MyTex.ro
Retragerea cu torțe, așa cum nu ați văzut-o (galerie foto-video) 44

El a explicat și simbolistica retragerii cu torțe: „Retragerea cu torțe nu este doar un eveniment, ci o ceremonie simbolică dedicată cinstirii memoriei militarilor căzuți în slujba țării. Aprinderea torțelor reprezintă un omagiu adus sacrificiilor acestora și amintește întregii națiuni de trecutul de luptă al Armatei Române, care a păstrat integritatea și independența națională”.

Totodată, primarul Brașovului, Allen Coliban, a postat pe pagina sa oficială de Facebook imagini spectaculoase și mai ales inedite, surprinse din dronă, ale ceremoniei militare.
„Retragerea cu torțe! Unde? Brașov, cel mai frumos oraș din România!
Glorie militarilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă din ţară sau străinătate!”
, se arată în postarea edilului.

Retragerea cu torțe | MyTex.ro
Retragerea cu torțe, așa cum nu ați văzut-o (galerie foto-video) 45

Sursa foto: Facebook/Allen Coliban


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button