Expres

„REȚETA” succesului. Un inginer brașovean va conduce cel mai nou restaurant cu specific nipon din Londra

 

Un brașovean în vârstă de 30 de ani va fi bucătarul-șef al celui mai nou restaurant cu specific japonez din Londra, ce promite să se impună drept unul dintre cele mai bune localuri de acest fel din capitala Angliei, potrivit bloomberg.com. Alex Crăciun, în fapt inginer mecanic, s-a reprofilat în Marea Britanie, apoi a studiat și gătit în Japonia, până să ajungă în acest punct al carierei. El a fost ales să conducă „Sosharu” de către chef-ul și patronul de restaurante Jason Atherton. Restaurantul va fi deschis pe 7 martie.

Jason Atherton deține restaurante în New York, Dubai, Shanghai, Singapore și Hong Kong, iar la Londra are deja cinci localuri, printre care „Pollen Street Social” și „Berners Tavern”.

Alex Crăciun a muncit din greu, ca să ajungă să fie ales de el bucătar-șef în noul restaurant. „A fost destul de greu, nu vorbeam nici limba și înțelegeam destul de puțin din ce mi se spunea. Dar am făcut tot ce am putut și, în pofida greutăților, m-au promovat. După cinci luni, eram responsabil de întreaga bucătărie. Faptul că eram nou venit în această țară m-a motivat, mi-am dorit să muncesc mai mult și așa a început totul. Dacă m-aș fi dus în altă parte, la un restaurant cu stea Michelin, ar fi fost cu totul altfel pentru că m-ar fi descurajat și aș fi fost mai speriat. Dar știam că pot să prepar mâncăruri mai bune decât ei și acest lucru mi-a dat încredere”, a povestit Alex Crăciun. Bucătăria japoneză a cunoscut-o la „Maze”, unde Atherton servește preparate cu diferite influențe asiatice. Acolo a lucrat timp de aproape 3 ani, apoi s-a decis să plece în Japonia. Ambițios, brașoveanul a reușit să se angajeze în restaurante din Tokyo și Osaka și să fure din secretele bucătăriei nipone, în ciuda barierelor de comunicare. În toată perioada, Jason Atherton a continuat să-i fie mentor. Astfel, după ce s-a inițiat în Japonia, urmând și cursurile Școlii Culinare din Kyoto, Alex Crăciun s-a întors în Londra și este pregătit să preia conducerea restaurantului „Sosharu”. Întrebat dacă îi este dor de România, el a mărturisit că îi lipsesc prietenii și familia, dar că nu s-ar întoarce definitiv. „Când am plecat de acasă mi-am spus că voi lipsi doar un an. Acum, 9 ani mai târziu, îmi este dor de mama și de tata, de fratele meu, de familia mea și încerc să-i vizitez în fiecare an, de Crăciun. Nu vreau însă să mă întorc definitiv”, a explicat el.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button