Expres

Restaurant și pizzerie din județul Covasna, amendate de Protecția Consumatorilor / Servicii oprite temporar

Un restaurant și o pizzerie din Sfântu Gheorghe, județul Covasna, au fost amendate de Protecția Consumatorilor, în urma unor controale recente. În plus, s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.


„Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Covasna a desfășurat două acțiuni de control în municipiul Sfântul Gheorghe, județul Covasna, la operatorii economici Hun-Dreko SRL – Restaurant Hunyadi, respectiv Enron Silver SRL – Pizzeria Bada Bing”, a informat șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Csaba Onica.


La restaurant au fost aplicate 2 amenzi contravenționale, în valoare de 7.000 lei, s-a dispus oprirea definitivă de la servire a produselor neconforme și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor.
Și la pizzerie au fost date tot 2 amenzi contravenționale, dar însumând 8.000 lei și s-a dispus oprirea definitivă de la servire a produselor neconforme și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor.

Potrivit sursei citate, neregulile identificate au fost următoarele:
La restaurant:
• depozitarea la temperaturi necorespunzătoare a preparatelor culinare finite
• prepararea alimentelor într-un spațiu impropriu (hotă neigienizată, cu urme de grăsime acumulată în timp în strat gros, țevi cu depuneri de praf și arsură, frigidere neigienizate, pervaze cu depuneri de insecte (muște))
• folosirea unor ustensile de bucătărie neconforme (recipiente de gătire necurățate cu depuneri de resturi arse, bureți din sârmă, cutii de depozitare necurățate, cu urme de resturi de mâncare și uzură în grad avansat)

La pizzerie:

• utilizarea unei cantități de 60 kg aluat pentru pizza fără elemente de identificare
• condiții igienico-sanitare improprii în spațiul de gătit, respectiv cu tavanul cu infiltrații de apă și zugrăveala scorojită, masa de preparare a alimentelor aflându-se sub zonele afectate
• utilizarea unui cuptor pentru pizza cu cioburi de sticlă, provenite de la geamul spart al ușii
• folosirea unui senzor de gaz foarte murdar și desprins parțial
• utilizarea unor frigidere cu chedere neigienizate
• folosirea unei camere frigorifice cu pragul si tocul ușii cu pete de rugină și vopsea exfoliată
• folosirea unor ustensile de bucătărie neconforme.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button