Expres

Reguli pentru cei care vor să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai

 

Regele Mihai, ultimul suveran al României, a revenit pentru totdeauna în patrie, unde își va dormi somnul de veci, alături de înaintașii săi pe tronul țării, la Curtea de Argeș. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestății Sale Defuncte Regele Mihai a fost adus în România, ieri, cu o aeronavă militară care a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă, unde a avut loc o slujbă religioasă. La bordul aeronavei cu care a fost adus regele Mihai s-au aflat principesele Elena şi Sofia. Pe tot traseul de la Geneva la Bucureşti au făcut de gardă militari din Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul. La aeroport au fost prezenţi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, Principele Radu, Principesa Maria, precum şi nepotul regelui Mihai, fostul principe Nicolae, alături de logodnica sa, dar şi numeroase oficialităţi. De la avion, sicriul cu trupul Majestăţii Sale a fost purtat pe umeri de opt militari ai Brigăzii 30 Gardă Mihai Viteazul şi depus pe un catafalc. Au fost intonate imnul naţional şi cel regal, apoi la Salonul Oficial a fost oficiată o slujbă religioasă. Ceremonia de la Otopeni a avut caracter militar. La ora 11.00, au fost trase clopotele clopotele catedralelor, mănăstirilor şi bisericilor din întreaga ţară. De la Aeroportul Otopeni, sicriul cu trupul neînsufleţit al regelui Mihai a fost transportat cu maşina la Sinaia, unde a fost aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş. Aici i-au adus omagii înalte oficialități. Seara, corpul neînsuflețit a fost dus la Sala Tronului din Palatul Regal.
Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale vor putea merge la Sala Tronului de la Palatul Regal, astăzi, 14 decembrie, între ora 8.00 şi ora 22.00 şi vineri, 15 decembrie, între ora 8.00 şi ora 22.00. Aseară s-a putut intra în intervalul 21.00-24.00. Intrarea este liberă. Cei prezenţi la Palatul Regal pentru a aduce un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt rugaţi să respecte următoarele reguli: să fie îmbrăcaţi în ţinută corespunzătoare, cu culori închise; să nu poarte sacoşe, genţi ori bagaje voluminoase de niciun fel, să nu vină însoţiţi de copii sub 7 ani, nici cu cărucioare de copii să nu folosească aparate de fotografiat, telefoane mobile ori alte instrumente electronice. Fotografierea şi filmarea sunt interzise, din respect pentru solemnitatea ocaziei; să aibă la ei un document de identitate:; nimeni nu va putea depune florile personal, la catafalc. Florile vor fi aşezate în grădina din faţa Palatului Regal sau pe trotuarul din faţa grilajului Palatului; persoanele care vin la catafalc sunt rugate să nu aducă volume, scrisori, ilustrate, timbre, documente sau fotografii. Toate acestea pot fi trimise ulterior, prin poştă, pe adresa Palatului Elisabeta. În incinta Palatului Regal, fumatul şi vorbitul la telefonul mobil sunt strict interzise. Pe perioada accesului la Palatul Regal va funcţiona un post de prim-ajutor.

Sursa foto: INQUAM PHOTOSOctav Ganea

Citiți și:

Regele Mihai se întoarce pentru ultima dată în țară. Încep funeraliile BRAȘOV. Povestea în imagini a vieții Regelui Mihai. Intrare liberă până sâmbătă

 

Ultimul rege al României, personaj istoric cu un destin tragic

BRAŞOV. Carte de condoleanţe deschisă în memoria Regelui Mihai


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Citeşte şi...
Close
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare