Expres

Reducerea pensiilor private va ajunge la Curtea Constituţională

 

Curtea Constituţională va fi sesizată cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a unui articol din OUG 82/2017 prin care Executivul a redus de la 5,1%, la 3,75% contribuţia la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II), scrie profit.ro. Sesizarea va fi iniţiată în urma unei hotărâri a Curţii de Apel Bucureşti, care a admis cererea înaintată de o persoană fizică, potrivit sursei citate.
În cazul în care Curtea Constituţională admite excepţia de neconstituţionalitate, Guvernul va fi obligat să revină asupra măsurii de reducere a contribuţiei la Pilonul II şi să readucă procentul la nivelul anterior, respectiv la 5,1%.
Prin reducerea contribuţiei, care, conform legii, ar fi trebuit să ajungă la 6% încă din 2016, pensiile actualilor salariaţi şi, implicit, contributori la Pilonul II vor fi afectate semnificativ pe termen lung, a anunţat Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) la finele anului 2017, după adoptarea actului normativ. La Pilonul II cotizează peste 7 milioane de salariaţi, iar sumele acumulate în conturile individuale se ridică la 10 miliarde de euro. Prin diminuarea contribuţiei de la 5,1%, la 3,75%, viitorii pensionari vor primi pensii private cu cel puţin 20% mai mici.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button